Labdarúgás

2022.06.25. 16:52

Elmaradtak a várakozástól az éremről is lecsúszó karancslapujtői focisták

A megyei I. osztályban szereplő Silver Tüzép-Karancslapujtő a negyedik helyen zárta a 2021–2022-es bajnokságot. A szereplésről Romhányi Tamás játékos-edzőt kérdeztük, aki 2020 júniusától van a csapat mellett.

Balogh Tibor

Silver Tüzép-Karancslapujtő csapata (hátsó sor, balról): Tóth György gazdasági vezető, Sándor Attila, Zsély Dániel, Gordos Tamás, Romhányi Tamás játékos-edző, Kerek Norbert, Cseh Márton, Tóth Szilárd szakosztályvezető, Pingiczer Tamás, Bodor Benedek, Stark János, Tóth Péter, Berta István egyesületi elnök. Első sor: Kanyó Kristóf, Oláh Dániel, Czigler Benett, Simó Levente, Babják Csaba, Banka Kristóf, Laczkó Ádám, Banka Dávid, Bari Csaba, Bajnai Gergő. A képről hiányzik: Pál Gergő, Zsély Benedek, Kovács Balázs, Várbogyai Márk, Gregász Krisztián, Racs Máté, Bacsa Ádám, Gáspár Gyula elnökségi tag

Forrás: Beküldött

– Milyen célokat jelöltek meg a csapat számára? 
– Minőségi labdarúgókat sikerült igazolni az uborkaszezonban, ezért nagy reményekkel indultunk neki a bajnokságnak. A dobogó legfelső fokát céloztuk meg, de akkor még nem tudtuk, hogy a Bánk ilyen erős csapat lesz. 

– Miként értékeli az együttes szereplését? 
– Az őszi szereplésünk rendben volt. A bajnokkal is egy ki-ki meccset játszottunk. Mindössze a Palotás és a Mátraterenye elleni hazai vereségek nem illetek a képbe. Továbbá a diósjenői meccs, amit 3–0-s vezetésről, emberelőnyben sikerült döntetlenre hoznunk az utolsó tíz percben. Tavasszal már döcögött a szekér rendesen. Télen ketten távoztak a csapatból és úgy volt, hogy a helyükre három komoly játékost tudunk igazolni, de csak egyet sikerült. Ehhez jött még Sándor Attila komoly sérülése a felkészülés során. Végül gyatrára sikerült a tavasz.

– A bajnokságban lecsúsztak a dobogóról, de felkerültek főtáblára a Magyar Kupában. Ezt miként könyveli el? 
– Csalódásként éltük meg, hogy még a dobogó sem jött össze. Főleg úgy, hogy nagyobb céljaink voltak. Viszont a főtáblára jutás óriási fegyvertény az előzőek tudatában. Kétszer is emberhátrányban sikerült továbbjutni, ami nagy dolog. Egymás utáni két évben vagyunk most a főtáblán, és erre büszkék vagyunk. 

– Voltak-e problémák a bajnokság folyamán? 
– Persze, hogy voltak. A visszaesés egy részét már említettem, de volt egy komoly mentális zuhanás is, aminek köszönhetően kikaptunk a Pásztó és a Nőtincs csapatától is, és én azt gondolom ott ment el a dobogó. Ebben a szakaszban nagy probléma volt a fegyelemmel, az edzéslátogatottsággal és a klubhoz való hozzáállással is. Itt én is sokat hibáztam, mert nem voltam sokszor következetes. Túl sokat engedtem, de tanultam belőle. 

– Mely játékosokkal volt elégedett? 
– A két gólvágónk teljesítménye magáért beszél. Kerek Norbert és Pál Gergő is rengeteg gólt rúgott, bár az említett gyenge periódusban sajnos ők is benne voltak. Sándor Attila mikor hadra fogható volt, akkor mindig meghatározó szerepet játszott a védelemben. Zsély Benedeket emelném még ki, mert rá mindig lehetett számítani, és rendre jól is futballozott. 

– Kik segítették a csapat munkáját? 
– A felnőttcsapat a legnagyobb segítséget Tóth Szilárdtól kapja. Neki óriási szerepe van abban, hogy a karancslapujtői csapat ilyen szinten szerepel. A vezetőség többi tagja, Gáspár Gyula, Tóth György és Berta István is rengeteget tesz azért, hogy a csapat háza táján minden flottul működjön. A falu polgármestere, Baksa Sándor is a csapat mellett áll, szívén viseli a klub sorsát. Alpolgármester Tóth Péternek is köszönjük az együttműködését. Két szertárosunknak, Horváth Szabolcsnénak és Horváth Adrienn-nek is sokat köszönhetünk. És végül, de nem utolsósorban a szurkolóinkat mondanám. 

– Mikor kezdik a felkészülést? 
– A munkát július 4-én kezdjük meg az elkövetkező évadra. 

A számok tükrében 

Az őszi végeredmény 
2. Karancslapujtő 13 9 1 3 44-21 28

Végeredmény 
4. Karancslapujtő 26 15 3 8 80-446 48 

Mérkőzésről mérkőzésre 
1. forduló: Karancslapujtő–Berkenye 3–2. 2.: Szendehely–Karancslapujtő 1–6. 3.: Karancslapujtő–Unicum FC Mohora 2–1. 4.: Karancslapujtő–Bánk-Dalnoki Akadémia 1–2. 5.: Héhalom–Karancslapujtő 0–7. 6.: Karancslapujtő–Mátraterenye 1–3. 7.: Pásztó–Karancslapujtő 1–5. 8.: Karancslapujtő–Nőtincs 1–0. 9.: Diósjenő–Karancslapujtő 3–3. 10.: Karancslapujtő–Szécsény 5–0. 11.: szabadnapos. 12.: Karancslapujtő–Palotás 0–3. 13.: Építők KC–Karancslapujtő 3–4. 14.: szabadnapos. 15.: Érsekvadkert–Karancslapujtő 2–6. 16.: Berkenye–Karancslapujtő 2–5. 17.: Karancslapujtő–Szendehely 2–1. 18.: Unicum FC Mohora–Karancslapujtő 3–2. 19.: Bánk-Dalnoki Akadémia–Karancslapujtő 3–0. 20.: Karancslapujtő–Héhalom 6–1. 21.: Mátraterenye–Karancslapujtő 3–1. 22.: Karancslapujtő–Pásztó 1–2. 23.: Nőtincs–Karancslapujtő 2–1. 24.: Karancslapujtő–Diósjenő 3–1. 25.: Szécsény–Karancslapujtő 1–5. 26.: szabadnapos. 27.: Palotás–Karancslapujtő 2–2. 28.: Karancslapujtő– Építők KC 6–0. 29.: szabadnapos. 30.: Karancslapujtő–Érsekvadkert 2–2. 

Gólszerzők 
28 gólos: Kerek Norbert (góllövőlista 2. helyezettje). 24: Pál Gergő (góllövőlista 3. helyezettje). 5: Bari Csaba Patrik, Stark János. 4: Baranyi Richárd. 3: Cseh Márton, Sándor Attila, Zsély Benedek Zsombor. 2: Oláh Dániel. 1: Banka Dávid, Laczkó Ádám, Zsély Dániel. 

Nógrád Megyei Kupa, 2022–2023. 
1. forduló: Pásztó SK–Karancslapujtő 1–1 – büntetőkkel: 6–7. 2.: Karancslapujtő–Nőtincs 3–0 (játék nélkül). Elődöntő: Bánk-Dalnoki Akadémia–Karancslapujtő 7–0. 3. helyért: Karancslapujtő–U. Mohora 1–0.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában