Nőtt a nógrádi fertőzöttek száma, emelkedik a koncentráció Salgótarjánban

Májustól már hetente közlik az adatokat az új fertőzöttek számáról.

G.K.

A koronavirus.gov.hu oldal tájékoztatása szerint az elmúlt héten 44 újabb nógrádi beteget regisztráltak, ezzel 41 ezer 929-re emelkedett az igazolt koronavírus-fertőzöttek száma szűkebb hazánkban. Ez idő alatt országosan újabb 3 ezer 42 magyar állampolgárnál mutatták ki a vírust, és elhunyt 21, többségében idős, krónikus beteg.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a 233 kórházi ápolásra szoruló közül 5-en voltak lélegeztetőgépen. Eddig már több mint 3 millió 884 ezer embernek a harmadik vakcinát is beadták. A kormány továbbra is mindenkinek biztosítja az ingyenes védőoltást. A járvány visszahúzódása és a magas átoltottság miatt jövő héttől már csak péntekenként lesz lehetőség a vakcina felvételére a kórházi oltópontokon, emellett az oltás továbbra is kérhető a háziorvostól, illetve a házi gyermekorvostól. A megerősítő vakcina felvétele mindenkinek ajánlott, aki 4 hónapnál régebben kapta meg az előző oltását.

A kommunális szennyvíz SARS-CoV-2 örökítőanyag koncentrációja országos átlagban emelkedést mutat. A mintavételi helyek többségénél (15 helyszínen) emelkedő tendencia tapasztalható, míg 7 településen a mért értékek stagnálnak. Csökkenő tendencia egyetlen városban sem tapasztalható. A koncentráció 16 helyszínen a mérsékelt, 6 városban pedig az alacsony tartományba esik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában