Ellenőrzés

2022.08.13. 08:09

Finn módszerrel vadásztak az ittas sofőrökre a zsaruk Balassagyarmaton

Közel kétszáz járművezetőt ellenőriztek Nógrád megye rendőrei az akció során.

Nool

Forrás: police.hu

A balassagyarmati, a szécsényi és a rétsági rendőrök augusztus 11-én közösen ellenőrizték Balassagyarmat belterületén az autósokat. A cél az volt, hogy kiszűrjék a forgalomból az ittas járművezetőket, ehhez pedig ezúttal az úgynevezett „Finn módszert” alkalmazták. Ennek lényege, hogy egyszerre, egy időben az útszakaszon közlekedő járművek mindegyikét megállítják a rendőrök és légalkoholmérő használatával ellenőrzik a sofőröket. Amennyiben az adott járművet vezető személy nem ittas, akkor azonnal tovább haladhat, míg pozitív eredmény esetén az érintetteket félreállítják, és eljárást kezdeményeznek velük szemben.

Az akció elsősorban a szabályszegő járművezetők kiszűrésére szolgált, de cél volt az is, hogy megelőzzék a baleseteket, valamint tudatosítsák mindenkiben, hogy mennyire veszélyes ittasan a sofőr ülésbe ülni. 

Forrás: police.hu

– Az ellenőrzés során ittasság gyanúja egy esetben sem merült fel. A rendőrök az egyéb szabályszegések elkövetése miatt négy helyszíni bírságot és négy közigazgatási bírságot szabtak ki, három esetben pedig szabálysértési feljelentést tettek a jármű vezetőjével szemben – mondta el a Nool.hu-nak Tamás-Kovács Andrea, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A rendőrök hozzátették, hogy Nógrád megye illetékességi területén a közeljövőben is folytatódnak majd a hasonló jellegű közlekedésrendészeti akciók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában