Életmentés

2022.08.13. 09:01

Megmentett az öngyilkosságtól a rendőrházaspár és a kamaszfiú egy férfit Nógrádban

A budapesti rendőrök a szabad hétvégéjüket töltötték az egyik Nógrád megyei községben található nyaralójukban, amikor megmentették egy férfi életét.

Nool

Borítóképünk illusztráció!

Forrás: police.hu

Mint megtudtuk, Libor Ferenc rendőr zászlós és felesége, Verdes Edina rendőr zászlós, a Budapesti Rendőr-főkapitányság XV. Kerületi Rendőrkapitányság körzeti megbízottjai Nógrád megyei hétvégi házukban töltötték szabadnapjukat augusztus 5-én. 

– Koraeste a szomszéd ház teraszán beszélgettek, amikor segélykiáltásokra figyeltek fel a szemközti telekről. A 14 éves szomszéd fiúval együtt azonnal odarohantak, és azt látták, hogy az ott lakó férfi fuldoklik egy fára akasztott kötélen – írja közleményében a Budapesti Rendőr-főkapitányság. Hozzátették, hogy a fiú ekkor gyorsan félrehívta a két, általa kölyökkoruk óta ismert nagytestű házőrző kutyát, majd Libor Ferenc a kamasszal együtt megemelte az életéért küzdő férfi testét, miközben Verdes Edina elvágta a kötelet. 

Az életmentés eredményesen végződött, az elkeseredett férfi pedig megköszönte a rendőröknek és a fiúnak, hogy megmentették őt. A férfihez aztán mentőt hívtak, akik kórházba vitték.​

Ha úgy érzi, hogy bajban van, kérjen segítséget! – Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok 116-123 (Éjjel-nappal, mobilról vagy vezetékesről hívható, mindkettőről ingyenes); Caritas Lelkisegély Telefonszolgálat 06-80-505-503 (Este 6-tól reggel 6-ig, vezetékesről hívható, ingyenes); Kék vonal, gyermek- és ifjúsági telefonszolgálat 116-111 (Éjjel-nappal, vezetékesről hívható, ingyenes)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában