Rendőrkézen

2022.08.15. 09:38

Személyautókat rámolt ki a salgótarjáni testvérpár – hárommilliós a kár

Elkapták a salgótarjáni nyomozók azt a két salgótarjáni fiatalt, akik személyautókból loptak el különböző értékeket közel hárommillió forint értékben.

Nool

Az egyik autónak a hátsó szélvédőjét is betörték

Forrás: police.hu

A 15 éves fiú és nagykorú testvére augusztus 6-ra virradó éjszaka Salgótarján zagyvapálfalvai városrészében egy parkoló kocsira, és az abban elhelyezett szerszámokra lett figyelmes. A kocsi nyitva volt, így a fiúk úgy döntöttek, hogy kihasználják ezt. Fogták magukat és egész egyszerűen kilopták a kocsiban lévő bőröndből az abban tartott 350 ezer forint értékű elektromos műszaki eszközöket és szerszámgépeket. A fiatalabb testvér ezt követően augusztus 6-án és 8-án is visszatért az autóhoz, majd mivel az továbbra is nyitva volt, további értékek után kutatott benne. Ez az akciója azonban már nem vezetett eredményre. 

Forrás: police.hu

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság hétfői közleményéből kiderült az is, hogy a testvérpár még április elején ugyanebben a városrészben egy másik parkoló személygépkocsi hátsó szélvédőjét betörte egy téglával. A cél az volt, hogy a kocsi csomagtartójából több műanyag hegesztőgépet ellopjanak. Sikerrel jártak, az ellopott eszközök értéke nagyjából 2 millió 500 ezer forint volt, majd a gépeket később el is adták a fiúk. 

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság munkatársai a 15 éves és 20 éves salgótarjáni férfit elfogták, majd lopás bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt kihallgatták őket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában