Vidámság

2022.08.16. 20:24

Magyargécen a szalmabábukat sem hagyják csupaszon

Vidám hangulatot árasztanak a Magyargécet Kisgéccel összekötő út mentén állított hatalmas szalmabábuk.

Sz. F.

Vidám hangulatot teremtenek a felöltöztetett figurák

Forrás: Beküldött

 Az ötletet Velki Róbert polgármester vetette fel évekkel ezelőtt. Lőrik Edit, a falu jegyzője Kisgécben a Gyermekház dolgozóival és közmunkásokkal öltöztette át a szalmabábut. Elmondta, hogy a bábuk különös színt adnak a községnek, amelyet virágosítanak, szépítenek is emellett. 

Utalt rá, hogy nemcsak a kisgéci, a magyargéci bábukat is átöltöztetik a közelgő augusztus 20-i nemzeti ünnepünk alkalmából. 

– A visszajelzések pozitívak, az átutazók is dicsérik az alkotást, többen megállnak, lefényképezik – mondta a jegyző, hozzátéve, hogy sok dolguk van a bábukkal, időnként át kell öltöztetni őket, a ruhákat az önkormányzat varrónője készíti. 

– A lakosság és a vendégek egybehangzó véleménye, hogy megéri a ráfordított munka, az alkotások egyedi hangulatot teremtenek. Valószínű, hogy aki csak egyszer is megfordult nálunk, a bábukat látva megjegyzi a településünket, s emlékében rögzül: Magyargéc az a falu, ahol vidám szalmabábukat láttam! – hangsúlyozta az ötletgazda.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában