Megelőzés

2022.09.24. 09:13

Rendőrök lepték el a nógrádi iskolákat, fontos dolgokra hívták fel a figyelmet

A közlekedési balesetek megelőzése volt a célja azoknak az előadásoknak, amit a napokban tartottak rendőrök a balassagyarmati, a magyarnándori és a cserhátsurányi általános iskola diákjainak.

Nool

Forrás: police.hu

A police.hu tájékoztatása szerint a vasúti átjárón történő biztonságos áthaladás szabályait is ismertette a napokban a Balassagyarmati Rendőrkapitányság munkatársa, Gemer Gabriella rendőr százados a Kiss Árpád Általános Iskola nyolcadik évfolyamosai részére szervezett foglalkozáson. A rendőrkapitányság épületében megtartott előadásában a rendőrnő kiemelte, hogy a gyermekek és a felnőttek a közlekedési szabályok betartásával tehetnek a legtöbbet a balesetek elkerüléséért.

Forrás: police.hu

A balesetmegelőzési szakember előadása során felhívta a gyermekek figyelmét a rájuk leselkedő őszi közlekedési veszélyhelyzetekre, a láthatósági eszközök fontosságára és azok helyes használatára. A rendőrkapitányságon tett látogatás keretében a diákok betekintést nyerhettek a rendőrök mindennapjaiba, megnézhették a szolgálati gépjárműveket és az egyenruhások felszereléseit.

A Balassagyarmati Rendőrkapitányság Magyarnándori Rendőrös csoportparancsnoka Déska Zsolt rendőr törzszászlós a magyarnándori, míg Bucsányi Attila címzetes rendőr főtörzszászlós, körzeti megbízott a cserhátsurányi általános iskola diákjainak az „Iskola rendőre” program keretén belül a tanévkezdéssel kapcsolatosan adott balesetmegelőzési tanácsokat. A rendhagyó tanórákon a diákok a közlekedési ismereteken kívül a rendőröktől láthatóságot elősegítő és az „Iskola rendőre” programmal kapcsolatos szóróanyagokat vehettek át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában