Karbantartás

2022.09.25. 07:55

Tizenöt településen szünetel a gázszolgáltatás két napig Nyugat-Nógrádban

Karbantartási munkálatok miatt szünetel a földgáz szolgáltatás szeptember 27-én, kedd reggel 8 órától egészen 29-ig, csütörtök reggel 8 óráig a nyugat-nógrádi települések nagy részén, köztük a járási székhely Rétságon is.

L. J.

Több településen is lesz hosszabb-rövidebb ideig tartó gázszünet, a hálózat karbantartása miatt

Forrás: Nool

Fotó: Pexels

A földgázszünet az összes felhasználót érinti az alábbi településeken: Borsosberény, Dejtár, Diósjenő, Drégelypalánk, Érsekvadkert, Horpács, Ipolyszög, Ipolyvece, Nagyoroszi, Nógrád, Patak, Pusztaberki, Szátok, Tereske és Hont, Parassapusztával együtt. A fogyasztókat arra kérik, hogy a gázszünet ideje alatt, a földgáz használatával ne kísérletezzenek, a főelzárót tartsák zárt állapotban a vezetékben lévő minimális nyomás megtartása érdekében.

gázszünet
Ebben az évben megyénkben már nem várható több, leállással járó karbantartás
Forrás: pixabay

A két napos gázszünettel kapcsolatban megkerestük a Földgázszállító Zrt-t. A társaság közleményében tudatta, hogy a társaság törvényi kötelezettsége a nagynyomású földgáz szállító rendszer karbantartása annak érdekében, hogy a téli ellátás folyamatosan biztosított legyen. Ennek megfelelően a földgáz ellátásról szóló törvény rendelkezése szerint jogosult arra, hogy évente 48 órára fűtési szezonon kívül karbantartási tevékenységre gázszünetet tartson.

– Az érintett érsekvadkerti gázátadó állomásunkon a jelzett időpontban mérés átalakítás történik – írták a közleményben. Hozzátették: idén Nógrád megyében már nem várható több, leállással járó munkavégzés.

Azzal kapcsolatban, hogy mindez hogyan érinti a lakosságot az érintett települések közül önkormányzatot is megkérdeztünk. Rigó Dávid, Drégelypalánk polgármestere érdeklődésünkre elmondta, hogy az intézményeik közül a földgáz szolgáltatás szünetelése az óvodát és az orvosi rendelőt érinti a községben. Ezzel kapcsolatban egyelőre még nem született döntés, de elképzelhetőnek tartja, hogy az óvodát két napra bezárják, az orvosi rendelőben pedig ügyeleti rendben végzik majd az ellátást ezen idő alatt. 

Babicska Károly, Nagyoroszi polgármestere arról tájékoztatott: hétfőn születik döntés arról, hogy szünet ideje alatt a bölcsődét bezárják-e, maximum egy napra. Diósjenőn és Nógrádon a tájékoztatás szerint nem okoz fennakadást a gázszünet. 

Előbbieken kívül szeptember 28-án, szerdán reggel 8-tól 16 óráig az alábbi településeken is fogyasztói gázszünet lesz: Cserhátsurány, Csesztve, Csitár (beleértve Nógrádgárdony területét is), Debercsény, Herencsény, Hugyag, Iliny, Magyarnándor, Mohora, Nógrádmarcal, Őrhalom, Patvarc, Szanda, Szügy, Terény, Balassagyarmat, Bánk, Tolmács, Rétság, Cserháthaláp. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában