Tehetség

2022.10.01. 06:50

Sztárban sztár lehet? – bejutott a középdöntőbe az erdőkürti énekes

Az erdőkürti Burcsányi Ádám életében már hosszú évek óta jelentős szerepet játszik a zene. Nemrégiben úgy döntött, megmutatja magát a nagyközönségnek: szerencsét próbált a TV2 népszerű tehetségkutatójában.

Nagy Orsolya

A fiatal énekes örömmel pengeti a gitárt is

Forrás: Beküldött

A fiatal énekes olyannyira jól szerepelt az előválogatón, hogy bejutott a Sztárban sztár leszek! című tehetségkutató középdöntőjébe. A műsorban civilek, amatőr színészek, valamint énekesek próbálnak hangban és megjelenésben is átalakulni egy-egy ismert előadóvá.  A jelentkezőket négy zsűritag bírálja: Majka, Pápai Joci, Tóth Gabi és Köllő Babett. 

Burcsányi Ádám portálunknak elmondta, hogyan kezdődött a zene iránti szeretete.

– Az egész olyan jelentéktelenül kezdődött. Imádtam a zenét és szerettem énekelni magamban. Később a testvérem kihasználatlan gitárja is a kezembe került, amelyen megtanultam játszani. Teljesen egyedül, az internet segítségével sajátítottam el az elméletet és a gyakorlatot, majd megkaptam az első saját akusztikus gitáromat és elkezdtem énekelni is. Nyolc évvel ezelőtt az unokatestvérem próbajátékra hívott a Visszhang nevű zenekarukba. Akkor egy esküvőn muzsikáltunk éppen, ami igazán pozitív élményt jelentett számomra – közölte Burcsányi Ádám. 

Burcsányi Ádám több tehetségkutatóban is sikerrel szerepelt már
Forrás: Beküldött

A fiatal kiemelte: minden zenei stílus közel áll hozzá, ami nem túl extrém. Azonban úgy véli, a hangjához leginkább a lágyabb hangzású pop és a rock dalok passzolnak.

Hozzátette: mindig nagyon szeret zenekarral játszani, ugyanakkor a saját dalok és a szóló karrier iránt is hajtotta a vágy és a kíváncsiság. Éppen ezért csakhamar bemutatkozott a Dunakanyar Hangja elnevezésű tehetségkutatóban, ahol egészen a döntőig jutott.

Mint mondta, két évvel később jelent meg Ösztön című első saját szerzeménye. Ezt nem sokkal később követte a Porszem a szélben című, amelyet már a Sláger FM tehetségkutatójának döntőjében mutathatott be. A dal azóta is aktív a rádiókban, és lassan már 100 ezer megtekintésnél jár a különböző zenei platformok hallgatottsági adatait összegezve.

A saját dalokkal párhuzamosan pedig – az együttes mellett – egyre több szóló fellépésen szerepelt. Meghívták például akusztikus vacsora estekre, és különböző koncerteken is közreműködött. Ez idén nyáron már szinte álomszerű, összesen 15 önálló előadást jelentett.

Remek a hangulat, mindenki segíti a másikat

Burcsányi Ádám azt is elárulta, hogy miért jelentkezett a TV2 tehetségkutatójába.

– Ha valaki a zene útjára lép, és minél több emberhez el szeretné juttatni gondolatait, érzelmeit, a dalait, annak valahol meg kell mutatnia magát. Emellett mindig tetszett a műsor, nagy fejlődési lehetőséget láttam benne. A mestereket nagyon kedvelem és szerintem vérprofik a saját területükön – emelte ki az énekes, aki Babett csapatát választotta. Véleménye szerint ő egy rendkívül őszinte és motiváló színésznő. A hangulat remek, mindenki próbálja tolni a másikat az élő show felé.

Ádám elárulta, hogy Majka kritikájától tart a legjobban, ugyanis ő mindent kimond, amit gondol, nyersen és őszintén. Magyarország egyik TOP előadójaként viszont minden szava aranyat is ér.

Nem Ádám volt az egyedüli Nógrád megyéből, aki felbukkant a Sztárban sztár leszek! színpadán:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában