Identitástudat

2022.10.01. 16:37

Imázsfilm készült Nógrád megye káprázatos vidékéről (videó)

Találkozunk Nógrádban címmel elkészült Nógrád megye imázsfilmje.

Nool

A Nógrád megyét bemutató imázsfilm lenyűgözőre sikerült

Forrás: Youtube/Nógrádikumok - Nógrád Megye Önkormányzata

Nógrád Megye Önkormányzata elkészíttette Nógrád megye imázsfilmjét, méghozzá abból a célból, hogy erősítse a helyi identitást, a megyéhez való kötődést, s bemutassa a helyi értékeket. A videót jegyző Natham Movies munkáját több száz közreműködő segítette, a kisfilm több, mint egy évnyi forgatás esszenciája, mely nagyjából 80 helyszínen zajlott, száznál több alkalommal, 8-10 ezer megtett kilométerrel, olykor kifejezetten extrém ötletek megvalósításával.

A megyei önkormányzat tájékoztatása szerint 62 óra - vagyis 3700 perc - kincset érő felvétel készült a megyéről, saját zene, helyi szerző verse, egyéni képi világ, megindító dramaturgia, professzionális minőség jellemzi. 

– A négy és fél perces kisfilm arra hivatott, hogy erősítse a helyiek szülőföldjükhöz való kötődését, s hogy minél többekhez eljuttassa Nógrád megye egyedülálló természeti és kulturális értékeit. Cél, hogy a kisfilmet megnézve belássa az érdeklődő: Nógrád az a hely, ahol jó élni és ahová jó elutazni kikapcsolódás céljából – fogalmaz a készíttető. A Találkozunk Nógrádban címet viselő videóban többek mellett a Nógrád Táncegyüttesnek, a Hollókői Tánccsoportnak és az Ipoly-völgyi Különleges Mentőknek is fontos szerep jutott. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában