Fejlesztés

2022.12.08. 15:15

Száznegyvenmillió forintból újulhat meg az orvosi rendelő és a művelődési ház Nagylócon

Sikeresen pályázott Nagylóc önkormányzata az idei Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban (TOP). Összesen mintegy 140 millió forint támogatásból újulhat meg az orvosi rendelő és a művelődési ház.

E-L. Zs.

Az orvosi rendelő tetőcseréjére több mint 45 millió forint támogatást nyert a falu

Forrás: Beküldött fotó

Szalai Gábor Nagylóc polgármestere portálunknak arról számolt be, hogy a település orvosi rendelőjének a tetőcseréjére több mint 45 millió forint támogatást nyertek el. Nagyon időszerű már a modernebbé tétele, hiszen beázik és az elöregedett tetőlécek is meghajoltak. Egy korábbi pályázat keretében már megtörtént az épület teljes energetikai korszerűsítése, a külső falakat is szigetelték.

Ezzel az újabb lehetőséggel most a teljes tető megújulhat, a gerendák, a tetőlécek, a szigetelés, a cserepek és az ereszcsatorna is. A fejlesztés célja, hogy az egészségügyi alapellátás minősége javuljon, és korszerűsítsék az infrastruktúrát.

A polgármester hozzátette, hogy a művelődési ház teljes felújítása több mint 93 millió forintból valósulhat meg. Már több éve problémás a terem fűtése, a külső homlokzat szétrepedt, potyog a vakolat, a tető beázik, a belső festés lemállott. A pályázatnak köszönhetően teljes körűen megújul a művelődési ház minden része. Hozzátette, ha a támogatási keretet meghaladja a beruházás, akkor az önkormányzat átvállalja a fennmaradó költségeket.

A lakók egészségmegőrzésére is odafigyelnek, a település nemrégiben gazdagodott az önkormányzat által egy szabadtéri, saját testsúlyos kondiparkkal is, amelyen közel 20 fajta gyakorlat végezhető. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában