Vádemelés

2023.01.26. 14:43

Két éve nem fizet gyermeke után egy vasat sem a romhányi apa

Egy 29 éves romhányi férfival szemben emelt vádat a Balassagyarmati Járási Ügyészség, mivel 2 év alatt 440 ezer forint tartásdíj-hátralékot halmozott fel.

Nool

A férfi és élettársa kapcsolatából még 2017-ben született gyermekük, azonban a kapcsolat véget ért, ezért 2020-ban a Balassagyarmati Járásbíróság ítéletével a fiút az édesanya gondozásában helyezték el, az apát pedig kötelezték arra, hogy havonta 20 ezer forint gyermektartást fizessen – tudtuk meg a Nógrád Vármegyei Főügyészség közleményéből.

Mint kiderült, az apa annak ellenére, hogy volt munkahelye, nem volt hajlandó kifizetni a havonta járó tartásdíjat, de a munkahelyén sem jelezte, hogy ilyen jellegű kötelezettsége van. Így aztán a munkabéréből sem vonták azt, tehát 2021 februártól mostanáig összesen 440 ezer forintnyi tartásdíj-hátralékot halmozott fel.

– A Balassagyarmati Járási Ügyészség tartási kötelezettség elmulasztásának vétsége miatt nyújtott be vádiratot a büntetett előéletű apával szemben, melyben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására, valamint arra tett indítványt, hogy a bíróság a vádlottat kötelezze az eljárás során keletkezett közel 40 ezer forint bűnügyi költség megfizetésére is – fogalmazott a Nool.h-hoz eljuttatott közleményében a főügyészség.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában