Bilincsben

2023.01.31. 13:18

Elfogták a tarjáni buszos fosztogatót

A salgótarjáni rendőrök azonosították és elfogták azt a 32 éves férfit, aki a gyanú szerint egy idős nőt és egy férfit fosztott ki.

Nool

Beismerte a bűncselekményeket

Forrás: police.hu

A police.hu-n közzétett tájékoztatás szerint a 32 éves salgótarjáni lakos a Baglyasalja irányába közlekedő autóbusszal utazott január 29-én a délelőtti órákban, amikor felfigyelt a járművön utazó 76 éves nőre. Miután a buszról leszálltak, a férfi követni kezdte az időskorút, és amikor utolérte, egy hirtelen mozdulattal a válláról a táskát letépte. A férfi a válltáskával, a benne lévő készpénzzel, személyes iratokkal, lakáskulccsal és a sértett egyéb használati tárgyaival együtt elszaladt.

Megalapozott a gyanú arra vonatkozóan is, hogy a férfi korábban Salgótarjánban egy buszmegállóban várakozó, ittas állapotban lévő férfit is kifosztott. Az elkövető a sértett mellé ült a padra és beszélgetést kezdeményezett vele. A társalgás közben a sértett a zsebéből egy mobiltelefont vett elő, amit a terhelt azonnal el is vett és az értékkel együtt elfutott.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság munkatársai az elkövetőt azonosították, elfogták, előállították és kétrendbeli kifosztás bűntett megalapozott gyanúja miatt kihallgatták. A férfi a kihallgatás során a bűncselekmények elkövetését elismerte. A rendőrök a gyanúsított ruházatának átvizsgálása során az idős nő lakáskulcsát megtalálták. A hatóság tagjai a salgótarjáni lakost őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására a Salgótarjáni Járási Ügyészségen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában