Rali

2023.02.01. 09:31

Első osztályba léphetnek a nógrádi navigátorral

Igen szép eredményeket értek el a rali szakág tavalyi évadban szűkebb hazánk autóversenyzői. Közülük az egyik bajnokkal, a kazári Szőllős Róberttel, vagy ahogy mindenki ismeri, „Robi Báttyával” beszélgettünk.

B.L.

Szőllős Róbert (balra) és Kókai Gábor nagy terveket szövöget erre a versenyévadra

Forrás: Beküldött fotó

- Hogyan értékeli a tavalyi évet?
- Mint navigátor lettem bajnok, egy kiváló és végletekig korrekt pilóta vezetésével, Kókai Gáborral, őt mindenki „Kiskókainak” ismeri. Nagyon szoros küzdelemben nyertük meg a Rali 2. P/13 csoportját, mindössze egyetlen pont előnnyel. A bajnokság minden állomásán elindultunk, és valamennyin célba is értünk. Voltak nagy küzdelmek, embert próbáló feladatok, ezeket abszolváltuk, és a végeredmény minket igazolt a végelszámolásnál. Szeretnék mindenkinek köszönetet mondani, aki bármivel is segített minket.

Minden versenyen ott voltak
Minden versenyen ott voltak
Forrás: Beküldött fotó

- Pedig több kellemetlenség is történt.
- Maradtak bennem tüskék, de ez rajtam kívülálló okok miatt van így.
A rendezőség és a szövetség többször átvariálta a már lefixált és kiadott versenynaptárat, maradtak el futamok, ezzel sok kellemetlenséget okozva, persze nem csak nekem. De ez már a múlt, most egy másik autós szövetség állt fel Szujó Zoltán vezetésével.

- Mi a helyzet jelenleg?
- Nagyon várjuk a versenynaptár megjelenését. És ehhez mérten kell foglalkozni a jövővel, amiben már egy nagy döntés született Gábor részéről.

- Akkor halljuk a jövőbeni terveket!
- Úgy gondolta a pilótám, hogy lépjünk egyet felfelé, és induljunk a Rali 1. osztályban, azaz az ORC-ben. Ez több időt, és anyagi ráfordítást igényel, mint ami a R2-ben volt, viszont ez már számunkra tényleg a csúcs, eredménytől függetlenül. Ha van lehetőség magasabb osztályban versenyezni, akkor ne hagyjuk ki. Az autón is történnek változtatások, váltó elektronika és futómű terén is.

Szintet lép a jól bevált páros
Szintet lép a jól bevált páros
Forrás: Beküldött fotó

- Sok feladattal jár egy ilyen váltás?
- Fejlődnünk kell még kommunikációban, és a közösségi médiával is többet kellene foglalkozni. Készülnek reklámanyagok, matricák, hűtőmágnesek, pólók, kulcstartók. Ezek az apróságok szerintünk fontos dolgok. Több versenyen is észrevettük, ha megálltunk éppen etap útvonalon, vagy a szervízben, sok szurkoló, fiatal odajött hozzánk, őket szeretnénk majd kiszolgálni. Kifejezetten nagy tisztelettel és szeretettel vagyunk a szurkolók irányában, ez lehet, hogy a vendéglátós múltunkból fakad.

 

 

Címkék#rali

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában