Programajánló

2023.02.02. 20:13

Nótaest, kiállítás és kocsonyafesztivál is lesz hétvégén megyénkben

Ezen a hétvégén sem lesz hiány programokból szűkebb hazánkban, számos helyen tartanak például farsangi mulatságot.

Nool

Héhalomban minden a kocsonya körül forog a hétvégén

Forrás: Nool

Fotó: L. B.

Héhalomban télűző Kocsonyafesztivált rendeznek február 4-én, szombaton 16 órától a polgármester hivatal előtti parkban. Ezt a programot még 2015-ben indította el az önkormányzat hagyományápoló céllal. A fesztiválon fellépnek a helyi óvodások és általános iskolások, a Kisboldogasszony Kórus, a Rózsakör Nyugdíjasklub, a Héhalmi Boszik, valamint Berki Mária. Emellett finomságok is lesznek majd, mint például a kocsonya.

Salgótarjánban ugyancsak február 4-én, szombaton 18 órától Nótaestet tartanak a Hagyományok Háza Nógrád megyei hálózatának a szervezésében. A rendezvénynek a KultPont Kávézó ad majd otthont, ahol fellép Kubinyi Júlia Junior Prima Díjas népdalénekes, akit a Dűvő zenekar fog kísérni.

Balassagyarmaton február 4-én között kiállítás nyílik a Szerptemplom Galériában. Az érdeklődők Farkas András festőművész Madách Imre Az ember tragédiája című drámájának illusztrációból készült alkotásait tekinthetik meg. A megnyitó 17 órakor kezdődik, ahol Rácz Rita muzeológust, valamint Zolnyánszki Zsolt Benedek galériavezetőt hallhatják az odalátogatók.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában