Feljelentés

2023.02.07. 19:18

Botrányos szülés Nógrádban: a kórház kivizsgálja, a rendőrség nyomoz

A balassagyarmati kórház udvarán született meg egy gyermek a napokban. A kórház belső vizsgálatot indított, a rendőrség pedig foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt indított büntetőeljárást. A család állítja, a mentők nem megfelelően jártak el, és az újszülött leesett a betonra. Az Országos Mentőszolgálat cáfolja a vádakat.

Nool

Ahogyan arról elsőként beszámoltunk, több ezren osztották még néhány napja egy Nógrád megyei férfi panaszos bejegyzését a Facebookon, melyben arról ír, hogy szülés előtt álló feleségével nem megfelelő módon bántak a mentők. A gyermek a balassagyarmati kórház udvarán született meg, az apuka elmondása szerint az újszülött a földre esett, mivel a kismamát nem hordágyon szállították a mentőautótól, hanem saját lábán kellett sétálnia. 

A család azóta több bejegyzést és videót is közzétett a közösségi oldalon, ebben arról is beszámoltak, hogy a gyermeket a szülők kérésére időközben egy fővárosi kórházba szállították további vizsgálatok céljából. Ezek azt mutatják, hogy a kicsinek nem esett baja. A történtek miatt feljelentést tettek a rendőrségen, egyértelműen a mentőket hibáztatják azért, hogy a baba születésénél nem megfelelően jártak el.

Az Országos Mentőszolgálat arról tájékoztatott, hogy a részletesen leírt esetdokumentáció szerint a kismama az út során ülni szeretett volna a mentőautóban.

– A kórház udvarán a mentőautó lépcsője mellé készített betegszállító kocsi felé kilépve a szülés hirtelen megindult, megszületett egy egészséges gyermek, aki nem esett le a földre, hanem a mentőápoló bajtárs a kezeiben tartotta – fogalmazott Győrfi Pál, a mentőszolgálat kommunikációs vezetője.

Az esettel összefüggésben a Balassagyarmati Rendőrkapitányság hivatalból indított büntetőeljárást foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt – mondta el érdeklődésünkre Király-Kollár Ramóna, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. Hozzátette: az eljárás ismeretlen tettes ellen folyamatban van.

A balassagyarmati Dr. Kenessey Albert Kórházat is megkerestük, ahol Gyurkó Péter kommunikációs és pr-referens arról tájékoztatta portálunkat, hogy a körülmények tisztázása érdekében az intézmény belső vizsgálatot rendelt el a február 3-án a kórház udvarán történt esettel kapcsolatban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában