Átverések

2023.02.07. 19:57

Egyházasgergei fosztogatás: megszólalt a 91 éves áldozat

A napokban a salgótarjáni rendőrök elfogták és őrizetbe vették azt a fosztogató párost, akik Egyházasgergén időseket vettek célkeresztbe és a saját lakásunkban lopták meg őket. Egy 91 éves károsult elmondta a történetét a Nool.hu-nak.

Gubányi Patrik

Kifosztották az idős asszonyt. Nem ő volt az egyetlen... Képünk illusztráció.

Forrás: Shutterstock

Mint arról már beszámoltunk, nemrégiben lakossági felhívást tett közzé közösségi oldalán Egyházasgerge önkormányzata, mivel a településen az elmúlt időszakban megnövekedett a – főleg az egyedülálló, idős lakosság sérelmére elkövetett – bűncselekmények száma. Néhány nappal később a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság arról tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy a salgótarjáni rendőrök a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 27 éves helyi férfit és társát, a 40 éves ipolytarnóci nőt elfogták, előállították és gyanúsítottként kihallgatták, akik beismerő vallomást tettek. A férfit – mivel ellene lopás bűncselekmény elkövetése miatt több eljárás is folyamatban van – őrizetbe vették és előterjesztették letartóztatásának indítványozását a Salgótarjáni Járási Ügyészségen.

Segített, cserébe meglopták az idős asszonyt

Az egyik károsult, egy 91 éves asszony portálunknak elmondta, hogy a segítségét kérték a tolvajok, jóindulatát kihasználva pedig meglopták.

– Egy falubéli fiatal és középkorú női társa voltak az elkövetők,  látásból ismerem őket – kezdte az idős sértett, aki azt kérte, ne írjuk le a nevét. Elmondta, hogy azzal az ürüggyel kopogtatott be az ajtón a páros, hogy a nő babát vár és vizet kérnének neki, mivel nem érzi jól magát.

– Amíg kimentem a vízért, addig kihasználva a jóindulatomat a pénztárcámból az összes pénzt kivették, körülbelül tízezer forint lehetett benne. Aznap még többször is próbáltak visszajönni más-más kifogással, de már nem engedtem be őket. Úgy tudom, hogy a faluban másokhoz is bejutottak és megkárosították őket – nyilatkozta a nyugdíjas asszony.

Hozzátette: – Nem tettem feljelentést, mert kis összegről van szó, de más miatt elkapták a párost, akik a kihallgatás során beismertek mindent, és az interneten megmutatták a rendőröknek a házakat, ahová bementek. Tanúként én is megjelentem a kapitányságon. Tanulva az esetből kamerát szereltettem a házra, hogy biztonságban legyek. Az biztos, hogy jóval elővigyázatosabb leszek ezentúl.

Polgárőrnek áll a polgármester is

Megkerestük a község polgármesterét, László Viktort is a történtek kapcsán.

– Már korábban indítványoztam, hogy szorosabb kapcsolatban legyen az önkormányzat a helyi rendőrséggel. A további fosztogatások megelőzése érdekében a polgárőrség is átszervezés alatt áll, mert a faluban nem mehet tovább, hogy időseink nincsenek nyugalomban és biztonságban – mondta el érdeklődésünkre

Mint fogalmazott, további intézkedések is zajlanak Egyházasgergén, erről egyelőre bővebb tájékoztatást nem szeretnék adni. Hozzátette: – A megerősített polgárőrségnek ezentúl én is a tagja leszek, mivel fontos számunkra a lakók biztonsága.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában