Nyomozás

2023.02.08. 18:04

Megvan a brutális nőtincsi kutyagyilkos?

Gyanúsítottként hallgatott ki a rendőrség egy személyt az országos visszhangot kiváltó, brutális kegyetlenséggel elkövetett nőtincsi állatkínzás ügyében.

N. O.

Elképesztő kegyetlenséggel végezte ki a tettes a labradort

Forrás: Segítő kezek az Állatokért Alapítvány

Mint arról korábban beszámoltunk, valaki szabályosan kivégezte nemrég egy helyi család kutyáját, Bolyhost. A labradort több napon keresztül, hatalmas összefogással keresték a Facebookon, ám végül vérbe fagyva találtak rá, fején nyílt sebbel.

Az esettel kapcsolatban már akkor megkerestük a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányságot, akiktől szerdán kaptunk választ kérdéseinkre. Tamás-Kovács Andrea sajtóreferens elmondta, hogy a Rétsági Rendőrkapitányság állatkínzás elkövetésének gyanúja miatt büntetőeljárás keretében – szakértők bevonásával – vizsgálja az eset körülményeit. Hozzátette: a rendőrkapitányság munkatársai az eljárás során egy személyt gyanúsítottként hallgattak ki.

A sajtóreferens arra is kitért, hogy állatkínzással kapcsolatban jellemzően állampolgári vagy állatvédő szervezetek bejelentése alapján indul büntetőeljárás. Az pedig, aki gerinces állatot indokolatlanul oly módon bántalmaz, vagy indokolatlanul olyan bánásmódot alkalmaz, amely miatt annak maradandó egészségkárosodását vagy pusztulását okozza, akár két évig terjedő szabadságvesztést is kaphat.

Az eset kapcsán arról is írtunk, hogy durva, fenyegető üzeneteket kap – ismeretlenül is – Bolyhos gyilkosa. Hogy milyeneket, arról itt olvashat bővebben:

A napokban szívszorító gyerekrajzot tett közzé Facebook-oldalán a Segítő kezek az Állatokért Alapítvány. Így búcsúzott Bolyhostól ötéves gazdája:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában