Büszkeség

2023.03.20. 20:35

Átvették díjaikat a nógrádi Év embere és Év sportolója szavazás győztesei (fotók)

Hétfőn délután salgótarjáni szerkesztőségünkben átadtuk az Év embere és Év sportolója közönségszavazásunk díjait.

Nool

Olvasóink döntöttek, mi pedig hétfőn átadtuk a nógrádi Év embere és Év sportolója díjakat

Forrás: Nool

Fotó: Hüvösi Csaba

Február elején indítottuk a Nool.hu Év embere és Év sportolója közönségszavazását, és a jelöltekre két héten át lehetett voksolni portálunkon. Impozáns adat: összességében 74 ezer internetező figyelte a szavazás menetét, és közel 23 ezer szavazat érkezett a jelöltekre az említett időszakban.

Szabó György, portálunk és a Nógrád Megyei Hírlap főszerkesztője köszöntőjében emlékeztetett: a szavazás jelöltjei mind olyan nógrádi közéleti, egészségügyi, kulturális, gazdasági területen ténykedő személyiségek, illetve sportemberek, akik munkájukkal és eredményeikkel sokat tettek megyénk hírnevének öregbítéséért, ezért pedig – a szavazás végeredményétől függetlenük – hatalmas köszönet jár mindegyiküknek.

Makovinyi Sándor az Év embere

A korábbi gyakorlattól eltérően ezúttal a Nool.hu 2022-es legolvasottabb cikkei alapján állítottuk össze az Év embere szavazásunk listáját, így olvasóink egyfajta előzsűriként segítettek a jelöltek kiválasztásában. Az Év embere szavazás aloldalát több mint 32 ezren keresték fel, összességében pedig közel 9 ezer szavazat döntött a cím sorsáról.

Makovinyi Sándor szoros csatában, 2204 szavazattal nyert, így ő lett az Év embere. A szécsényi sportemberről tavaly januárban írtunk: az 1960-as évek derekán kezdte futball-játékvezetői pályafutását, és az évtizedek során közel 3 ezer mérkőzésen működött közre. Hosszú éveken keresztül az országos keretnek is tagja volt, így rengeteg NB II-es és NB I-es mérkőzést is vezetett, illetve asszisztált azokon.

Makovinyi Sándor Szécsény város közismert személyisége. Elismerésre méltó sporttevékenysége mellett aktív közéleti szereplő is. Éveken át önkormányzati képviselő volt, valamint évtizedek óta a balassagyarmati kórház munkatárs. A helyi közösségek munkáját most vélhetően szavazatok formájában is meghálálták.

– Megtisztelő, hogy az eddigi díjaim mellé tehetem a helyiek által megszavazott emlékplakettet – emelte ki Makovinyi Sándor. – Bizton állíthatom, hogy az eddigi elismeréseim legelejére fogom tenni e kitüntetést, mivel az emberek véleménye sokat nyom a latba. Jóleső érzés, hogy bizalmat szavaztak nekem, és a sok-sok évig tartó, futballbíróként végzett pályafutásom, valamint Szécsény városért tett munkám ennyire meghatározó volt az itt élőknek – mondta.

Méltó helyre kerülnek az Év sportolója díjak is a vitrinekben

Idén négy kategóriában – az év női sportolója, az év férfi sportolója, az év női csapata, az év férfi csapata – meghirdettük a nógrádi Év sportolója közönségszavazást is. Kategóriánként 5-5 jelöltre voksolhattak olvasóink, akik éltek is a lehetőséggel: több mint 41 ezren keresték fel szavazásunk oldalát a két hét alatt, ahol összesen 14 ezer voks érkezett a sportemberekre, illetve csapatokra.

Egyéniben az év női sportolója Uhrin Lili, a Strandépítők KC válogatott kézilabdázója lett, az év férfi sportolója pedig Bajnai Máté magasugró, a SAC versenyzője. Uhrin Lili a hétfői ünnepségen fővárosi elfoglaltságai miatt nem tudott jelen lenni, díját később veszi át. 

– Nagyon örülök a győzelemnek, köszönöm a családomnak, rokonaimnak és azon ismeretleneknek is, akik bizalmat szavaztak nekem – emelte ki Bajnai Máté. Mint a fiatal sportember fogalmazott, az országos bajnokságok a tavalyi évben a vártnál is jobban sikerültek, hiszen egyéniben és csapatban is a legjobbnak bizonyult. A válogatott sportoló tervei között szerepel, hogy még több tapasztalatot szerezzen, és hogy jobbnál jobb eredményekkel örvendeztesse meg a várost és persze önmagát.

Együtt, csapatként érdemelték ki a drukkerek támogatását

Éles küzdelemben szerezték meg Az év női csapata címet az SBTC röplabdásai, a férfiak mezőnyében pedig a Salgótarjáni Strandépítők KC strandkézilabda-csapatát támogatták olvasóink a legtöbben szavazattal.

– Nagy megtiszteltetés a megyei portál által nyújtott emlékplakett. Már magában az elképesztő boldogságra ad okot, hogy három éve újraindulhatott a női röplabda, azóta pedig szárnyalunk – mondta el Rákos Szabolcs, az SBTC röplabdásainak vezetőedzője. Kérdésünkre kifejtette: az előttük álló időszakban a cél leginkább az, hogy tagjaik, játékosaik magukhoz képest a legjobbat nyújtsák a megmérettetéseken, az ott szerzett tapasztalatokat pedig kamatoztathassák a jövőben.

Ponyi Gergő, a Strandépítők KC csapatkapitánya úgy fogalmazott, hogy örömmel vesznek minden jelölést, mert ez visszajelzés a munkájuk elismerésére, és arra, hogy jó úton haladnak. 

– Az, hogy sikerült e kategóriában nyernünk, elmondhatatlan megtiszteltetés és sikerélmény. A 2022-es év kimagaslóan sikeres időszak volt a strandkézilabdát illetően, hiszen a magyar bajnokságon ezüstérmet szereztünk. Magasra tettük a lécet, nem lesz egyszerű túlteljesítenünk ezt. De egy biztos, mindent megteszünk azért, hogy magyar bajnokok legyünk. Ez a díj erősít bennünket, és segíthet ennek elérésében – fűzte hozzá a csapatkapitány.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában