Nool.hu videó

2023.06.06. 19:50

Elképesztő pofátlanság! Még a mennyezetet is kilopták a varsányi házból (videó)

Elképesztő fosztogatás története terjedt el a napokban a Facebookon. Utánajártunk, a hír igaz: ismeretlen elkövetők a villamosvezetékeket, a fürdőkádat, sőt még a mennyezetet is kilopták a varsányi Dankó utcában található házból. A tulajdonos feljelentést tett, a rendőrség nyomoz.

Lászlók Judit

A villamosvezetékeket, a fürdőkádat, sőt még a mennyezetet is kilopták a varsányi házból

Forrás: Nool

Fotó: Hüvösi Csaba

Mint megtudtuk: a tulajdonos két évvel ezelőtt költözött el a varsányi Dankó utcában található ingatlanból, legutóbb pedig decemberben járt ott. Azonban amikor májusban újra ellátogatott a családjával a korábbi otthonukhoz, megdöbbenve tapasztalta, hogy az épületből ismeretlen tettesek több értéktárgyat is eltulajdonítottak és nagymértékben megrongálták azt. A kár több millió forintra is rúghat, hiszen egyebek mellett hiányzik a mennyezet, a falból kiszedték a vezetékeket és a kapcsolókat, sőt még a fürdőkádat is elvitték.

Az unokák öröksége lett volna az ingatlan

Portálunk munkatársait a helyszínen Haibach József, az ingatlan tulajdonosa fogadta. Mielőtt bevezetett volna egykori otthonukba, elmondta: a családi házat még 2000-ben építették a Dankó utcában. Két évvel ezelőtt azonban a lányával és az ő családjával úgy döntöttek, hogy máshol próbálnak szerencsét, így elköltöztek egy környékbeli településre. Az ingatlant nem adták el, mert a férfi szerette volna, ha később unokái megöröklik azt. Mint mondta: a család decemberben járt utoljára a házban, akkor azt tapasztalták, hogy valaki betörte az egyik ablakot. Néhány hónappal később, május elején ismét ellátogattak a korábbi családi fészekhez, viszont ami ezúttal fogadta őket, az valósággal sokkolta őket.

– A házból eltűntek többek között a bútorok, a bojler, a fagyasztóláda, de még a fürdőkád is. A csapokat és az ajtókat leszerelték, a falból kiszedték a vezetékeket és a kapcsolókat, sőt még a gerendákat és a gipszkartont is lebontották. A fészert is szétszedték, illetve a ház bejáratánál található korlátról levágták a faléceket – mutatta a károkat Haibach József. Hozzátette: a legnagyobb sajnálatukra egy szomszéd sem jelezte nekik, hogy mi történik az ingatlanjukkal. Mint mondta: az okozott károk alapján nem tudja elhinni, hogy senki nem hallotta a bontások során keletkezett zajokat.

Még a biztonsági kamerákat is ellopták a tolvajok

A férfi arra is kitért, hogy korábban kamera vigyázott a lakatlan házra. Annak ellenére azonban, hogy senki nem élt ott, a közüzemi számlák fogyasztást jeleztek, így – mivel nem látott más megoldást a problémára inkább kiköttette az áram- és az ivóvíz-szolgáltatást az ingatlanban. Mindez azt jelentette, hogy a családi házat már nem védték többé a kamerák, amiket végül egy kivételével szintén elloptak a tolvajok.

Azon túl, hogy az ismeretlen elkövetők teljesen lakhatatlanná tették a házat, a családnak a rongálás következtében keletkezett szeméttel is szembesülniük kellett. A kár több millió forintra is rúghat, biztosítással viszont nem rendelkezik a tulajdonos. Megtették a rendőrségi feljelentést, viszont tartanak attól, hogy a rongálás továbbra is folytatódik majd, így még ha a jövőben rendbe is tudnák tenni a házat, az ismét hasonló sorsra jutna.

Ismeretlen tettes ellen nyomoz a rendőrség

Az üggyel kapcsolatban megkerestük a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányságot is. Buda Gábor sajtószóvivő a kérdéseinkre válaszolva elmondta: a Szécsényi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a varsányi Dankó úton található ingatlan ügyében bejelentés alapján nyomozást folytat nagyobb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában