Díj

2024.03.27. 19:57

Mindig a rászorulók segítségére siet: elismerték a gyarmati jótevő áldozatos munkáját

Mahót Pálné idén Balassagyarmat Közösségéért díjban részesült. Önkéntes munkájára mindig számíthatnak a rászorulók, fáradhatatlanul készíti el a friss melegételt és szerzi be a pékárut, hogy feltölthesse a Re-Formáló Egyesület ételdobozát.

Lukács Zsófia

Mahót Pálné önkéntes munkájára mindig számíthatnak a rászorulók

Forrás: Nool.hu

Fotó: Lukács Zsófia

Nemzeti ünnepünkön Balassagyarmat Közösségéért díjjal ismerték el Mahót Pálné önzetlen munkáját, amellyel több mint 5 éve segíti a városban élő rászorulókat. 
– Az ételdoboz kihelyezésekor csatlakoztam a kezdeményezéshez. Medvácz Eszterrel felkerestük a vállalkozókat, hogy amennyiben marad pékáru, gyümölcs, vagy bármilyen étel, ami még fogyasztható, akkor felajánlhatják a rászorulóknak, és bárki elhelyezheti a dobozban. Alapanyagok is voltak az adományok között, és mivel szeretek főzni, így évek óta hetente többször friss melegételt készítek és helyezek el a dobozban – mondta el portálunknak Mahót Pálné.

Általában fél óra alatt kiürül a doboz

Kiemelte: jelenleg is az a célja, hogy minél többen csatlakozzanak az akcióhoz. 
– A Hegedűs Pékség és a Friss Pékség is hetente többször rengeteg pékáruval járul hozzá, hogy kenyeret adhassunk a rászorulóknak. De vannak olyan magánszemélyek is, akik kisebb mennyiséget, de jó szívvel adnak, például pár szál kolbászt, amiből melegételt is készíthetek. Nagypéntekre jelezték, hogy kiflit hoznak, abból öntött diós kiflit sütök majd – árulta le a város jótevője.

Az elismerésről elmondta: nagy megtiszteltetésnek érzi és meghatódott az átadón, de nem ezért végzi az önkéntes feladatait. – Engem úgy neveltek, hogy ne pazaroljunk és segítsünk, ahol tudunk. Egy szelet kenyér is nagyon sokat jelent a rászorulóknak. A sok támogatónak is jár az elismerés, mert nélkülük ez nem jöhetne létre. Amíg bírom fizikai erővel, addig melegétel is kerül a dobozba – fogalmazott Mahót Pálné.

Érdemes csinálni

Arra is kitért, hogy számára az a legnagyobb elismerés, amikor idegenek megállítják az utcán, és megköszönik az ebédet. – Odajött hozzám egy hölgy és mondta: „Finom volt a gulyásleves Olga néni, nagyon köszönjük.” Akkor találkoztam vele először, de ezek a szavak esnek a legjobban és ebből tudom, hogy érdemes csinálni – tette hozzá.

Névjegy:
Mahót Pálné Balassagyarmaton él születése óta, itt végezte az általános- és a középiskolát is. Hosszú évek óta férjével. Mahót Pállal szeretetben és békességben töltik mindennapjaikat. Két lánygyermek édesanyja. Évek óta egyéni vállalkozóként tevékenykednek, virágboltot üzemeltetnek sikeresen a férjével. Mindig szeretettel és megbecsüléssel fordul embertársai felé.
Olga az a személy, aki mindenkit ismer a városban, a fiataloktól az idősebbekig mindenkihez van egy jó szava, szeretettel és megbecsüléssel fordul az emberek felé. Nem véletlen, hogy az elsők között csatlakozott az Ételdoboz mozgalomhoz, annak alapítója és az egyik leglelkesebb önkéntes tagja.
Rendszeresen főz, kiadagolja az ételt, begyűjti a pékektől a kenyeret, a péksüteményeket és viszi a Deák Ferenc utcában lévő dobozba. Rá a helyi elesett emberek mindig számíthatnak, ha mást nem, a pékségekben fennmaradt péksüteményekkel tölti fel a dobozd. Odaadóan és kitartóan teszi az önként vállalt dolgát. Kevés olyan lakosa van a városnak, aki ilyen lelkesen és becsületesen tevékenykedik a rászorulókért.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában