Beruházás

2024.03.28. 11:32

Így néz ki közelről az új nógrádi MOL-kút (fotók)

Hamarosan új MOL-benzinkút nyílik a 21-es számú főút mellett Szurdokpüspökinél – adta hírül Becsó Zsolt, a térség országgyűlési képviselője.

Nagy Orsolya

Pintér Miklós Ervin, a falu polgármestere portálunk érdeklődésére elmondta: nagy öröm ez a beruházás a település számára. – Az itt lakóknak több szempontból is kedvez, hiszen helyben tudják intézni majd a tankolást, de új munkahelyt is teremt. Az önkormányzat számára pedig iparűzési adó szempontjából fontos, hiszen az ebből származó bevételből újabb fejlesztéseket és beruházásokat lehet megvalósítani a településen – közölte a polgármester.

Hozzátette: várhatóan egy hónapon belül megnyit a benzinkút, amelynél egy kis vendéglátó egység is üzemel majd kiülővel. Jelenleg az engedélyek beszerzése zajlik.

Az új üzemanyagtöltő állomást a Jevcsák Oil Kft. nyitja meg. A 21-es főút melletti beruházás a Széchenyi Terv Plusz keretében, a Magyar Kormány és az Európai Unió társfinanszírozásában, 125,3 millió forint feltételesen visszatérítendő támogatásból valósul meg. A töltőállomás műszakilag teljesen elkészült. Jelenleg az apróbb csinosítások – a zöldterület kialakítása, az üzemeltetéssel kapcsolatos „finomhangolások” zajlanak. Amint a használatbavételi engedélyek megérkeznek, a vásárlók is igénybe vehetik a töltőállomás és az autómosó szolgáltatásait.

A projekt bejárásán részt vett Becsó Zsolt, a választókerület országgyűlési képviselője, Skuczi Nándor, a Nógrád Vármegyei Közgyűlés elnöke, Pintér Ervin szurdokpüspöki polgármestere, Csoór Tibor, a Jevcsák-cégcsoport létesítményvezetője, valamint Leskó Tamás üzemeltetési és fejlesztési igazgató.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!