Fiola Attila célja, hogy a harmadik Eb-jén is pályára lépjen

SOMOGYI ZSOLTSOMOGYI ZSOLT
Vágólapra másolva!
2024.03.18. 21:57
Fiola Attila (jobbra) szeretne a harmadik Eb-jén is pályára lépni (Fotó: fehérvárfc.hu)
Előzőleg október 8-án játszott bajnoki mérkőzést Fiola Attila, aki a hétvégén Kecskeméten tért vissza a Fehérvár FC csapatába.

„Hálát adtam az égnek, hogy ott ül a kispadon Fiola Attila, amikor Spandler Csaba megsérült” – mondta Bartosz Grzelak, a Fehérvár FC vezetőedzője, amikor a Kecskeméti TE otthonában aratott 1–0-s győzelem után az 56-szoros válogatott védő visszatéréséről kérdeztük.

Fiola Attila joggal pályázhatna a legkitartóbb futballista címre, rengeteg sérülés nehezítette karrierjét. Emlékezhetünk, a 2016-os Eb-n Ausztria ellen szenvedett bokasérülést, 2019 őszén is volt három és fél hónapos kényszerszünete, 2023 tavasza neki csak márciusig tartott, legutóbb pedig a tavaly őszi, Litvánia elleni Eb-selejtezőn sérült meg.
De nem adta fel, ismét ott van a pályán.

„Nem volt könnyű időszak ez sem – mondta lapunknak a kecskeméti öltözőfolyosón a 34 éves labdarúgó. – Két problémán kellett túljutnom: éppen egy éve a térdem fájt. Megoperáltak, végigdolgoztam a rehabilitációt, visszatértem, de éreztem fájdalmat, nem volt rendben a lábam. Kínlódás volt így az ősz, nem értettem, mi a probléma, majd Litvániában megsérült a bokám. Így jutott idő arra, hogy amíg a bokám gyógyul, rendbe tegyük a térdemet, és Hangody László professzor segítségével elmúltak a fájdalmaim. Vártam már, hogy újra futballozhassak.” 

A visszatérés a hangulatnak is jót tesz: amikor a látványos megkerülős cseléről kérdeztük, az akkor már lecserélt Zsótér Donát érkezett köszönteni a védőt, és gratulált a visszatéréshez, Fiola Attila a kecskeméti játékos mellett azt mondta: „Azt hittem, Donát jött szembe, gondoltam, ellene bármilyen csel jó lesz.”     

A nézőtéren ült Marco Rossi szövetségi kapitány, akinél a futballista 32 alkalommal játszhatott a nemzeti csapatban. A kihagyás miatt most nem szerepel a keretben, viszont csak három labdarúgónknak van esélye, hogy három Eb-n vegyen részt.

„Kleinheisler Lászlónak, Nagy Ádámnak és nekem – vágta rá Fiola Attila, aki 2021-ben gólt szerzett az akkor világbajnoki címvédő Franciaország ellen. Gulácsi Péter és Dibusz Dénes kerettag volt 2016-ban, de végig Király Gábor védett, Lang Ádám játszott Franciaországban, 2021-ben kerettag volt, nem lépett pályára. – Nem is kell mondanom: az a célom, hogy ott legyek Németországban. Sokat dolgoztam az erőnlétemen, szeretnék minél többet játszani, hogy a forma is rendben legyen.”

A harcos visszatért.


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik