Létrehozva: 2022.05.18.
Módosítva: 2022.05.18.

Bajnai Gordon úszógatyában adott utasításokat Márki-Zay Péternek

Gyurcsány rendszeresen utasítgatta Márki-Zayt, és Gyurcsány legfontosabb emberei irányították a baloldali miniszterelnök-jelöltet: egyrészt Bajnai Gordonnal, másrészt a Karácsonyt is kézben tartó egykori Gyurcsány-államtitkárral, Gál J. Zoltánnal, valamint a Gyurcsánynak kampányt irányító, Bajnaival közös pártot alapító, a baloldali választási csalásra is alkalmas DatAdat egyik tulajdonosával, Szigetvári Viktorral.

A Direkt 36 nevű "oknyomozó" felületen megjelent egy írás a baloldal kampányáról. Bajnai Gordonnal a cikk szerint Márki-Zay többször beszélt a kampány során (a hódmezővásárhelyi polgármester szerint az egyik ilyen találkozójuk még az előválasztás alatt volt egy Baja melletti üdülőben, ahova Bajnai csónakban érkezett és fürdőnadrágot viselt).

Eddig csak a londoni titkos vacsorájuk derült ki, ahol Bajnai Gordon utasításokat adott Márki-Zaynak. Ezek szerint volt legalább egy korábbi találkozójuk is, ahol Bajnai megalázóan viselkedett a baloldali jelölttel.

Fotó: Facebook

Nem büszkélkedett eddig azzal Márki-Zay, hogy Gyurcsányék a nyakára ültették két legfontosabb kampányemberüket. Gál J. Zoltánt, Gyurcsány egykori államtitkárát, aki Karácsony Gergelyt is felügyeli (a Facebook-cikkeit is ő írja), valamint a DatAdat-botránnnyal ismét előkerült Szigetvári Viktort, Gyurcsány egykori kampánymenedzserét, illetve Bajnai Gordon párttársát. 

Így ír a Direkt 36 róluk:

"Feltűnt két olyan kampányszakember is, akik már veteránnak számítanak az ellenzéki térfélen. Az egyikük Gál J. Zoltán volt, aki a 2010 előtti szocialista kormányokban töltött be magas pozíciókat, 2018 óta pedig Karácsony Gergely stratégiai tanácsadójaként dolgozik. A másik ilyen régi szakember Szigetvári Viktor volt, akinek szintén a szocialista kormányzás idején indult a politikai tanácsadói karrierje, most pedig a DatAdat nevű közösségi médiás cégén keresztül csatlakozott be a kampányba."

Márki-Zay folyamatosan arról beszélt, hogy ő egyszer találkozott Gyurcsánnyal, amikor megkérte, hogy ne kampányoljon (Gyurcsány persze kampányolt.) A baloldali portál azonban egészen mást ír: gyakran találkoztak.

Idézzük: A pártok "összeültek január 5-én délelőtt, de ekkor már a DK irodájában. Itt döntötték el, hogy elutasítják Márki-Zaynak a hetedik frakcióról szóló követelését. Mivel a pártelnökök tartottak attól, hogy Márki-Zay rosszul fogadja a döntést, és esetleg visszalép a jelöltségtől, arról is beszélgettek, hogyan kellene ezt közölniük vele. „Ennyire éles volt a helyzet" – mondta a tanácskozás egyik résztvevője. Végül abban állapodtak meg, hogy „szenior pártvezetőként" Gyurcsány mondja meg ezt Márki-Zaynak.

Ezredszer is fontos leírni, minden újabb bizonyíték előrekerülése esetén: a baloldal vezetője Gyurcsány Ferenc, és a DK melletti többi ellenzéki párt a DK puszta tagozata.

 

(via Origo)

Ez is érdekelhet

origo.hu

Idegesen reagált az új szerelméről szóló pletykákra T. Danny

origo.hu

Borzasztó felfedezés: megtalálták az első vámpírbaktériumokat, embervért esznek

life.hu

Heti horoszkóp 2024. április 15-21.: Az Oroszlán hullámvasúton utazik, a Szűznek önvizsgálatra van szüksége

ripost.hu

Elnyílt a tulipánod? Mutatjuk, mit kell tenned a hagymával

mandiner.hu

Elemzést közölt a Politico: nem véletlenül van kibukva Trump Ukrajnára

origo.hu

Brutálisan összeverték az utcán a TV2 sztárját

mindmegette.hu

Megdöbbensz, ezért kérik el a személyidet ha az Aldiban vásárolsz

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

"Ki fog látszani a s*nám" - Kiakadtak a túl szexi ruha miatt az olimpikonok

ripost.hu

Hoppá, más feleségével ebédelt a Házasság első látásra szereplője

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

BOZÓT

Óráink vannak hátra, újra visszatérnek a fagyos reggelek

BOZÓT

Hatalmas a dugó Budapest határában, 10 kilométeres a kocsisor

POLITIK

Mit lehet teljesíteni az ukránoknak tett ígéretekből?

POLITIK

Hídpénzbotrány: lassan kirajzolódik a pénz útja

POLITIK

Az ukrán elnök nem érti, hogy miért szeretik jobban Izraelt

POLITIK

Újabb orosz támadások Ukrajnában

POLITIK

Be akarják tiltani a dohányzást a britek

POLITIK

Meloni Tunéziában küzd az illegális migráció ellen