Nyár elején rengeteg a petrezselyem, így érdemes belőle eltenni szűkösebb napokra. Beteheted a fagyasztóba, de készíthetsz pestot és olajat is belőle. Nem fogod megbánni, amikor a hidegebb időben előveszed. Tésztákra imádnivaló a pesto, az olajat pedig salátákra, ételek ízesítésére is használhatod. Friss ízt ad az ételeknek. Mutatjuk a recepteket.
Petrezselyem pesto
Hozzávalók:
400 g petrezselyem
25 dkg dió/ kesudió
6 dkg parmezán sajt ( reszelt )
4 gerezd fokhagyma
400 ml extra szűz olívaolaj
só, bors
Így készítsd el:
Mosd meg a petrezselyemleveleket és vágd durvára, tedd a turmixgépbe.
Pirítsd meg egy serpenyőben a dióbelet. Add a petrezselyemhez a megpucolt fokhagymával és a reszelt parmezánnal együtt, és pépesítsd. Csurgasd hozzá az olívaolajat is.
Sózd, borsózd, majd kis üvegekbe töltsd bele.
Ha megbontasz egy üveget, utána már hűtőszekrénybe kell tárolni!
Jó étvágyat!
Petrezselyemolaj
Hozzávalók:
1/2 l olaj
100 g petrezselyem
só ízlés szerint
Így készítsd el:
A megmosott petrezselymet szárítás után tedd a turmixba, add hozzá az olajat. Turmixold össze, ízlés szerint sózd.