Létrehozva: 2023.06.07.

Szoboszlai és magyar társa ugyanahhoz a sztárcsapathoz kerülhet

Mindkét magyar focista az Arsenal célpontja lehet. BL-szereplő angol nagycsapatnál játszhat együtt ősztől a nemzetközi futballpiac két kapós magyar szereplője, Szoboszlai Dominik és Kerkez Milos.

Szoboszlai Dominik és Kerkez Milos révén két kapós magyar szereplője is lehet a nyári átigazolási piacnak a labdarúgás elitjében. Előbbit a Newcastle Uniteddel, utóbbit a Benficával boronálták össze az utóbbi hetekben, de az Arsenalnál akár csapattársak is lehetnek.

A válogatottban már együtt játszik Kerkez (balra) és Szoboszlai, de klubszinten is egymás mellett köthetnek ki Angliában
A válogatottban már együtt játszik Kerkez (balra) és Szoboszlai, de klubszinten is egymás mellett köthetnek ki Angliában (Fotó: mlsz.hu)

A német RB Leipzig középpályása, Szoboszlai és a holland AZ Alkmaar balhátvédje, Kerkez is szerepelhet a labdarúgó Premier League második helyezettje, az Arsenal erősítési terveiben. Angol lapértesülés szerint a távozni készülő Granit Xhaka és Kieran Tierney utódjául szánná őket Mikel Arteta, az Ágyúsok spanyol menedzsere és Edu Gaspar technikai igazgató. Xhaka húzóembere volt a bajnoki címért sokáig harcban állt Arsenalnak (47 tétmeccsen 9 gól és 7 gólpassz volt a mérlege), míg Tierney kicsit háttérbe szorult posztriválisa, Olekszandr Zincsenko mögött. 

Áradoznak Szoboszlai és Kerkez képességeiről

A 19 éves Kerkez játékstílusát és erősségeit éppen az ukrán sztárhoz hasonlítják. A 22 esztendős létére szintén nagy jövő előtt álló Szoboszlai a szakértők szerint egy másik kiszemelttel, az ecuadori Moisés Caicedóval (Brighton) alkotna tökéletes párost a nyárra öt igazolást tervező londoniak középpályáján.

„Ha most léphetek egyet Európa top öt-hat klubja felé, akkor mondjak nemet a kihívásra? Sosem voltam ilyen típus” – mondta Szoboszlai az Index múlt heti interjújában, felkorbácsolva ezzel a távozásával kapcsolatos híreket, és kiváltva lipcsei főnökei haragját.

Velük vetélkednek a londoniak

Az Arsenal-lehetőségről beszámoló 101 Great Goals futballportál szakírója szerint Kerkez Milos iránt a portugál Benfica mellett a német Borussia Dortmund és Bayer Leverkusen, valamint az angol Leicester City, Bournemouth, Leeds United trió is érdeklődik. Szoboszlai Dominikot az utóbbi hetekben elsősorban a Newcastle-lel és a Liverpoollal boronálták össze. A Vörösök az Ágyusokhoz hasonlóan figyelik Kerkezt is.

Az évekkel korábban, már Salzburgból is az Arsenalhoz csábított magyar légióst „bűvös hatású”, „csillogó” játékosként, „állandó gólveszélyként” jellemzik az angolok. Az AC Milant is megjárt Kerkezben pedig „Európa egyik legfénylőbb fiatal tehetségét” látják a posztján. Többek között bennük látják a zálogát annak, hogy az Arsenal húsz évvel a legutóbbi bajnoki címe után, jövőre a szezon végén is megelőzze a címvédő Manchester Cityt, ahogy tette azt idén 250 napon át.

Ha létrejönne a dupla magyar erősítés Észak-Londonban, az a válogatott és Marco Rossi szövetségi kapitány számára is jó hír lenne. A Gulácsi Péterrel és Orbán Willivel alkotott lipcsei hármasa után Szoboszlai újra fontos játékkapcsolatot alakíthat ki hétről hétre, klubcsapata edzésein és meccsein is a nagy ígéret Kerkezzel.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Dacia-árban érkezik Európa új népautója

origo.hu

Kizuhant a kórház harmadik emeletéről egy beteg

metropol.hu

Óriási meglepetés érheti Szoboszlait: kiderült, ki lehet a Liverpool új edzője

vg.hu

Ő Bíró Ada, a köztévé új mesterséges intelligencia műsorvezetője

life.hu

A verhetetlen túrógombóc 4 titka: így készítsd el!

mandiner.hu

„Belga vagyok, és ma mélységesen szégyellem magam az országom miatt” – így reagált a nemzetközi és a hazai közvélemény a NatCon ellehetetlenítésére

origo.hu

Váratlan bejelentést tett Amerika, Ukrajna nem fog örülni

travelo.hu

Videó: Vadmacska és hiúz pózolt a bükki kameracsapdák előtt

ripost.hu

Ez a három csillagjegy forró szerető 50 év felett is

ripost.hu

A mai napig zavarba jön tőle: ezt a szerepét bánta meg a legjobban Sandra Bullock

ripost.hu

Kollégái közölték: elhunyt a népszerű rádiós, 68 éves volt

ripost.hu

Megvan Dárdai utódja a Herthánál, teljes a káosz Berlinben

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

KIAJOBB

Jönnek a riválisok, egyre nehezebb dolga lesz Szoboszlainak

KIAJOBB

Ezzel minden véget érne, óriási esély előtt áll a Fradi

KIAJOBB

Szoboszlai és társai bosszúra készülnek az ősi rivális ellen

KIAJOBB

„A Paksnak van esélye a bajnoki címre” - Nem lefutott a Fradi elleni rangadó a magyar legenda szerint

KIAJOBB

Hamiltont is lepipálhatja, bődületes fizetéssel csábítják Verstappent

KIAJOBB

Megvan Dárdai utódja a Herthánál, teljes a káosz Berlinben

KIAJOBB

Tart a Gulácsi-mágia, milliárdokat érhet a magyar kapus visszatérése

KIAJOBB

Oda Szoboszlai nagy álma? Újabb fronton bukott el a Liverpool