INSIDER

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.03.27.
Módosítva: 2024.03.27.

Többször elsírta magát Varga Judit, mikor szörnyű házasságáról mesélt

Varga Judit megtörte a csendet a Frizbi adásában. Részletekbe menően mesélt az átélt borzalmakról.

Az elmúlt napokban a közbeszéd fókuszába került a családon belüli erőszak, lelki-testi bántalmazás. Varga Judit Facebook-posztja azért is volt sokkoló, mert rávilágított arra a problémára, hogy a manipulatív, agresszív kapcsolatokból sokszor sikeres, okos nők is nehezen tudnak kilépni. 

Fotó: Frizbi

Varga Judit a Frizbi vendégeként törte meg a csendet volt férjével, Magyar Péterrel kapcsolatban. Mint a volt igazságügyi miniszter elárulta, a sokat emlegetett hangfelvétellel Magyar Péter többször megzsarolta. Sőt közölte vele, hogyha nyilvánosságra hozza a házaságuk részleteit, akkor annak következményei lesznek. Hozzátette: nem kívánja senkinek, hogy valaki a házastársáról titkosan felvételt készítsen.

„Magyar Péter nem politikai célzattal készítette a hangfelvétel, és nem is azért, hogy engem megvédjen, hiszen azzal folyamatosan zsarolt, hogy ha elmerek válni, akkor feljelent” - kezdte Varga Judit. 

Elmesélte azt is, amikor egy nevelési tanácsadóban elsírta magát, és az egyik ottani alkalmazott meglepve mondta: „Hihetetlen, hogy maga ilyeneken megy keresztül és közben Magyarország igazságügyi minisztere”.

Szörnyen megalázó helyzet ez számomra. Komoly embernek tartottam magam, igyekeztem távoltartani magam a bulvártól, nem szerettem volna a személyes poklomat bemutatni. Éppen ezért tartozom annyival a családomnak, a nővérem családjának, hogy ezt helyre kell tenni 

- tette hozzá.  

Varga Judit közölte, Magyar Péternek visszatérő monológja volt a veszekedések során, hogy felvette ezeket a jeleneteket. Aztán Hajdú Péter kérdésére visszaugrott kapcsolatuk elejére, amikor még minden rendben volt. 

Ehhez az is hozzájárult Varga Judit szerint, hogy egy nagyon empatikus közösségből érkezett, így nem számított arra, hogy lelketlenség is állhat egy férfi mögött. Azonban első gyermekük születése után már nagyon durván bánt vele. Magyar például olyanokat mondott neki: „Nézzél már magadra, olyan vagy, mint egy egysejtű fakocka”. 

Magyar Péter egyáltalán nem vette figyelembe a szülés utáni érzéseit. Sosem szerette például azt a kifejezést, hogy egy gyermekkel ajándékozta meg Varga Judit. A kezdetben pici beszólások után Magyar Péter már addig merészkedett, hogy debilnek hívta Varga Judit édesanyját. Emiatt a volt igazságügyi miniszter ritkán és eltitkolva hívta fel szüleit. 

A legfájóbb az volt Varga Judit számára, amikor, első szülése után nem tudott betelni gyermekük látványával és ennek az érzésének hangot is adott, de Magyar csak annyit felelet: „Mi van, nem bírsz összerakni egy normális magyar mondatot? Nem jártál nyelvtanórára? Szövegértési problémáid vannak?”.

Varga elmondása szerint ettől teljesen összetört és sírni kezdett, a férje pedig erre azt reagálta, „Sírjál, majd elmegy a tejed”.

Varga Judit korábban is próbált válni

2013-ben már egyszer megpróbáltak elválni egy borzalmas családi rendezvény után. Magyar Péter akkor azonban könyörgött, hogy rendezzék a kapcsolatukat, még a terápiát is felajánlotta. 

Neki érdeke volt, hogy a házasságunk megmaradjon.

- mesélte Varga Judit, aki szerint Magyar számára a kapcsolatuk arra volt jó, hogy így jusson előre. Még Gulyás Gergelyhez is igyekezett mindig közelebb és közelebb férkőzni. Magyar Péter mindig kritizálta azokat a barátait, akik sokat dolgoztak, és végigmentek a ranglétrán. Magyar mindig kikövetelte magának a jobbnál jobb állásokat. 

Varga Judit azt is felidézte, hogy Magyar már brüsszeli életük során folyamatosan kritizálta a munkáját és az ott lévő embereket is. Magyar folyamatosan alázta. Varga azért nem akart szakítani, mert próbálta megmenteni a kapcsolatot, és szakemberhez is fordult. Mindig kereste, hogy mi lehet Magyar motivációja.

Egy lelki-beszűkült állapotban tartott engem a volt férjem.

- árulta el Varga Judit. 

Varga Judit elmondta, hogy a fent bemutatott problémákat elpanaszolta a szülőknek. Amikor 2018-ban visszatértek Magyarországra, akkortól kezdve felerősödtek Magyar Péter kritikái vele szemben. 2021 januárjában külön is költözött, és 2021 májusáig külön élt, de aztán újabb esélyt adott annak, hogy egybetartsák a családjukat. Varga Judit számára visszatartó erő volt a gyermekeik is, mert nem szerette volna, hogy a körülöttük lévő stabilitás megszűnjön.

Állandó rettegés

Varga Judit az interjú során felidézte, állandóan attól kellett tartania, éppen milyen hangulata van az agresszív Magyar Péternek. A volt igazságügyi miniszter rettegett attól, hogy akkori férje nem fogja abbahagyni az abúzust, sírva mesélte el: Magyar Péter egy alkalommal kiment a szobából, elment a konyhába egy késért és azzal járkált a lakásban.  Ez épp akkor történt, amikor a szülei náluk vendégeskedtek. De olyan eset is volt, amikor a három gyermekeik szeme láttára zárta be egy szobába, ahonnan 11 éves fiuk engedte ki. 

Ezután elkezdett kiabálni a gyerekeinek, hogy szabadítsák ki: „A nagy fiam hozott egy kulcsot, akkor még csak tizenegy éves volt, és ő szabadított ki. Minden gyerek emlékszik még erre a jelenetre”.

Varga Judit elmondása szerint Magyar egy idő után elkezdte ugyanazt csinálni az éppen serdülő korba lépő fiával, mint vele „hogy nem tudott a gyerek úgy viselkedni, olyat mondani, hogy ne kapja ugyanazt a verbális abúzust az apjától”.

Az sem tetszett Magyarnak, hogy egy bécsi rendezvényen nem ő került a főhelyre, hanem a magyar miniszter, aki egyébként a díszvendég volt. 

Varga Judit azt is felidézte, azért sem hagyta abba a kapcsolatot, mert egy küzdőtípus, valamint a szeretetmorzsákat is adagolta Péter, ha kellett. Soha nem következet be a tett, így Magyar nem változott meg.  Varga Judit számára 2020 őszén fordult meg ismét a válás gondolata, amikor egy könyvet kapott a narcisztikus egyénekről egy idős pszichológustól a parlament folyósóján. 

„Azt éreztem, hogy gyűlöl”

Varga Judit szerint 2021. májusában jött a feketeleves. 

„Azt éreztem, hogy amikor hazaérek, akkor gyűlöl. Folyamatosan ment az üvöltözés, és a fenyegetőzés” - tette hozzá. A volt miniszter többször feltette a kérdést, hogy mit is szeretne igazából Magyar Péter, de akkor is lesöpörte a racionális vita lehetőségét. 

Ő maga sohasem adta meg a választ nekem, hogy miért nem bír engem elviselni, és miért abúzál folyamatosan.  

Borzasztó minta volt az egész a gyerekek számára, ezért is döntöttem végül a válás mellett - mondta a miniszter. Magyar Péter a válás lehetősége előtt mindent elkövetett annak érdekében, hogy jó apának tüntesse fel magát. A volt miniszter arról is beszélt, hogy Magyar szándékosan épített a jó család képét a médiában, és erre minden alkalmat megragadott. 

Varga Judit amikor közölte, hogy el szeretne menni Miskolcra a gyerekeivel, akkor robbant ki a 2020-as botrány, amiről a HVG is beszámolt. Magyar már akkor kormányt akart buktatni, és ehhez a minisztert akarta felhasználni a fenyegetőzései során. 

 Ne akarj mindennap megsemmisíteni, az egész család azt akarja, hogy jó legyen, de ennek ellenére Magyar Péter nem akart változtatni.  

Végül 2023. januárjában mondta ki, hogy elég volt. 

Varga Judit felidézte, hogy Magyar Péter még a válóperen is hazudott, amikor egy érzelmes levelet olvasott fel, miközben Magyar már egyébként egy másik nővel volt együtt. Varga Judit felidézte, hogy Magyar Péter a nőkről úgy vélekedik, hogy nem valók a politikába. Majd Hajdú Péter kérdésére leszögezte, az eddig közösségi oldalon megjelent bejegyzéseket természetesen ő írta. 

Nem szeretnék minden szennyest kiteregetni, de volt példa arra, hogy ellökött, vagy éppen elé állt. 

Varga Judit arról is beszélt, hogy sokszor nem tudott Magyar mit kezdeni azzal, hogy ő nem szólalt meg.

 Jó lenne, ha Magyar Péter abbahagyná ezt az egészet a gyerekei miatt is. Ha nem kényszerít Péter a hazudozásaival erre, akkor nem mondtam volna el soha házassági történetünket. 

 



 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Megőrlülnek a vásárlók az IKEA 140 forintos akciójától

origo.hu

Kiderült, hogy Zelenszkij hogyan akar véget vetni a háborúnak

borsonline.hu

Elérkezett a pillanat, amire mindenki várt: óriási örömhírt jelentett be Krausz Gábor és Mikes Anna – fotó!

hirtv.hu

Deutsch Tamás figyelmeztet Magyar Péter kapcsán + videó

mindmegette.hu

Bezárja az összes önkiszolgáló kasszáját, visszahozza a hagyományos pénztárakat ez a bolt

hirtv.hu

Pentagon-tanácsadó: elkerülhetetlen az ukránok veresége, ezután pedig a szomszédokhoz csatolhatnak területeket

origo.hu

Mikes Annát ölelgeti Krausz Gábor újabb képén, nagy hírt jelentett be

lakaskultura.hu

Váza saját kezűleg: Zseniális DIY-ötlet a lakberendezés szerelmeseinek

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Jó hír az autósoknak: jelentős üzemanyagár-csökkenés jön hamarosan

INSIDER

Karácsony lebuktatta magát: olyan interjút adott, hogy rengetegen fordítanak neki hátat

INSIDER

Összement a tejföl, a túró és a mosogatógép kapszula is kevesebb lett! Mutatjuk a konkrét termékeket

INSIDER

Mutatjuk a gyermekvédelmi törvénycsomag pontjait, komoly szigorítások léphetnek életbe

INSIDER

Ma sem ússzuk meg szárazon: három vármegye is riasztást kapott – Időjárás

INSIDER

Megszületett az ítélet a pécsi Fekete Angyal ügyében

INSIDER

Menczer Tamás: Minden erőnkkel és eszközünkkel védjük a magyar családokat

INSIDER

Rétvári Bence: A pedofiloknak nincs kegyelem