A legjobb barátom helyett a fájdalom lesz a társam: magyarázat nélkül tűnt el az életemből

barátnők, nyár, fiatalság, boldogság
ghosting kapcsolat barátság fájdalom
Együtt sírtunk, együtt nevettünk, mindenhová együtt mentünk: a legjobb barátom volt, egészen addig, amíg nem történt egy fordulat és nem tűnt el az életemből. A fájdalom, amit maga után hagyott pusztító volt.

Egykoron, valahol a gyerekkor és a felnőtté válás határán, volt egy olyan barát az életemben, akire mindig számíthattam, akihez mindig fordulhattam, aki a lelkem tükre is volt. Egy olyan barátságot volt a miénk, amihez hasonlót a legtöbben még csak álmodni sem mernek. De csak volt...

Úgy emlékszem az első közös kalandjainkra, mintha tegnap történtek volna: együtt bontogattuk a szárnyainkat, feszegettük a határainkat. Apró gyermekekből együtt váltunk tinédzserekké, közösen éltük át az első bulikat, ahol még esetlenül táncoltunk, de úgy éreztük, hogy miénk a világ. Az első koncerteken a zenébe feledkeztünk, és együtt énekeltünk az éj sötétjében. Megosztottuk az első szerelem élményét, amikor még tapogatózva kerestük az igazit, de nem féltünk a csalódást, mert egyben biztosak lehettünk: ott vagyunk egymásnak.

Minden közös pillanat olyan volt, mintha egy varázslatos könyv lapjait forgattuk volna, melyek tele voltak színekkel és érzelmekkel. Életünk legnagyobb kihívásain is együtt jutottunk túl, mindig egymás mellett, megosztva a nevetést és a könnyeket egyaránt.

barátnők, nyár, bicikli, tengerpart
Forrás: Shutterstock


De aztán, mint minden jó történetben, elérkezett a fordulat. Egyik napról a másikra kezdtem észrevenni a változást. Elkezdte lemondogatni a találkozókat, ritkábban válaszolt az üzenetekre, és végül már a telefonját sem vette fel. Eleinte próbáltam megmagyarázni magamnak, hogy talán csak elfoglalt vagy stresszes, de ahogy teltek a napok, világossá vált, hogy valami mélyen megváltozott köztünk. Nem akartam elfogadni, de nem tudtam tagadni, hiszen minden percben éreztem a hiányát. Ha történt velem valami vicces, vagy szomorú, gondolkodás nélkül mozdult a kezem a telefonom után, hogy elmeséljem neki, aztán eszembe jutott, hogy hiába, már nem fog válaszolni. Ilyenkor olyan fájdalom hasított belém, ami nem hasonlítható semmihez. Az üresség, ami a barátom elvesztése után maradt bennem, olyan volt, mintha kivágtak volna egy darabot a lelkemből. És bár sokan nem értik meg, de az ilyen kapcsolat elvesztése legalább annyira fáj, ha nem jobban, mint egy szerelmi csalódás.

Hosszú idő volt, mire megszoktam, nincs már az életemben, hogy azok a különleges pillanatok, amiket együtt éltünk át, most már csak emlékek, és nem lesznek újabbak. Azt nem tudom, hogy miért alakult így. Soha nem kaptam választ a kérdéseimre. Egyszerűen csak úgy döntött, hogy elég belőlem. Óhatatlanul felmerült bennem a kérdés, vajon mióta színlelte, hogy érdekli az életem, igazak-e a nevetések, amikre emlékezem. Végül is nem számít, mert nekem minden pillanatunk fontos volt, és nem is akarom azt hinni, neki nem számítottak. Persze ettől még a boldog emlékekre is fájdalmas visszagondolni kissé, de az élet ugyebár megy tovább, én sem állhatok meg.

A legjobb barátom utolsó cselekedete az volt, hogy bebizonyította: egyedül is erős vagyok. Amikor bekövetkeztett az elképzelhetetlen, akkor is mentem tovább. A fájdalom persze még sokáig a társam lesz helyette, de remélem, hogy hamarosan ő is elengedi a kezemet, és pontosan olyan hirtelen tűnikel az életemből minden magyarázat nélkül, mint az okozója.

Nyitókép: Shutterstock


 

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.