IFBB Fitness

2022.05.15. 17:30

Káprázatos produkcióknak tapsolhattak a kaposváriak

Egésznapos fesztiválhangulatot varázsoltak a szervezők és a résztvevők a kaposvári körcsarnokba, amely ezúttal a Magyar Testépítő és Fitnesz Szakszövetség Gyermek Fitnesz Kupájának adott otthont.

Klein Péter

Több száz sportoló érkezett újra Kaposvárra, a város sportéletét ezúttal Magyar Testépítő és Fitnesz Szakszövetség (MTFSZ) Gyermek Fitnesz Kupája színesítette.

– Kedveljük Kaposvárt, szép a környezet, mindig remek a hangulat és barátságosak az emberek – mondta Cservenyák Gabriella, aki a délelőtti produkciókat az ÁTFSZ Sportszövetség főtitkáraként, míg a délutániakat az MTFSZ Gyerek Fitness Szakágvezetőjeként pontozta. – Szeretnénk, ha a vidék is fejlődne, mert szinte csak Budapestre koncentrálódnak az egyesületek. Örülünk, ha terjeszkedik a sportág, az pedig külön öröm, hogy Debrecenből is érkeztek versenyzők. 

A délelőtti Szuper Fitnesz Show-Bakós-Sas Fitnesz Kaposvár Kupán, melyet Péterné Szarka Klára, Kaposvár sportreferense és Cservenyák Gabriella nyitott meg 150, míg a délutáni IFBB-Bakó-Sas Fitnesz Kupán kétszáz versenyző mutatta meg a magát a szakmai zsűrinek. Utóbbi előtt az MTFSZ elnöke, Huber István és Dér Tamás alpolgármester köszöntötte az indulókat. 

– Nagyon ügyesek voltak a versenyzők és az, hogy ilyen nagy létszámban indultak, remekül biztosítja számunkra az utánpótlást – tette hozzá Cservenyák Gabriella. – A délelőtt programban egy megfelelő tudásszinthez alakított, a tanítási módszertan alapjaira épülő gyakorlatokat mutatták be a sportolók. Ez a verseny azoknak is remek volt, akik még nem olyan magabiztosak a színpadon, de láthattunk olyanokat is, akik felkészültek, magabiztosak és már most készen állnának a szabadon választható kategóriára. 

 

Az indulók a tökéletességig begyakorolt előadások mellett látványos ruhakollekciókkal is felhívták magukra a figyelmet. 

– Jól sikerült versenyen vagyunk túl – összegzett Prukner-Sas Médea, a versenyt szervező Bakó-Sas Fitnesz SE vezetője. – Sok érmet szereztek sportolóink, főként a szabadon választott kategóriában. Elmondható, hogy sokat fejlődtek a versenyzők az elmúlt fél évben. 

 

 

– Szépen fejlődnek a kaposváriak és egyre több versenyzőt tudnak indítani a kötelező és az IFBB szabadon választott kategóriában is – fogalmazott Cservenyák Gabriella. – Prukner-Sas Médea remekül irányítja a szakmai munkát, szépen fejlődnek a gyerekek a keze alatt. 

Az elnökség elégedett volt a kaposvári helyszínnel, így az is felvetődött, hogy a magyar bajnokságnak is otthont adhatna a somogyi megyeszékhely. Prukner-Sas Médea ezzel kapcsolatban hozzátette, hogy a szülők önkéntes munkája nélkül nem sikerült volna ilyen remekül a rendezvény. 

– Ebben a félévben ez volt a harmadik és egyben utolsó versenyünk a gyermek fitnesz világbajnokság előtt, amely Szerbiában kerül megrendezésre – folytatta Cservenyák Gabriella – Itt még volt lehetőségük arra a sportolóknak, hogy gyakoroljanak, hogy Cacakban magabiztos, hibátlan gyakorlatokkal szerezzenek világbajnoki címeket. Terveink szerint 25-30 magyar versenyző utazik majd Szerbiába, ahol bízom benne, hogy sok aranyéremnek örülhetünk. Remélhetőleg nemsokára kaposvári versenyzőknek is szurkolhatunk majd egy világeseményen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában