Futókörök napja

2022.05.21. 18:43

Százak rótták a köröket a Cseri parkban

Országszerte több ezer profi és amatőr sportoló húzott futócipőt szombaton, hogy akár egy, akár egy maratonnál is több kilométert teljesítve segítse települését az első helyhez az idén második alkalommal megrendezésre kerülő Futókörök Napján.

Klein Péter

Volt, aki kétkeréken teljesített távot.

Fotó: Lang R.

Hazánkban tizenöt helyszínen, köztük a kaposvári Cseri parkban is rótták a köröket a futók az Országos Futópálya-építési program keretében átadott rekortán borítású pályákon, hogy a nyolc órás etap végén kiderüljön, hogy melyik település a legsportosabb. Kaposvár jó eséllyel pályázatott erre, hiszen az előző évben sokáig haladt az élen, s végül a második helyen zárt. A szervezők ezúttal is százakat mozgattak meg, s igazi majális hangulatot varázsoltak a Cseri parkba, ahol nemcsak a futók, hanem az őket elkísérő családtagok is találhattak maguknak kikapcsolódási lehetőséget. 

– A versenybe bármikor be lehetett kapcsolódni, s egy ember, akár többször is elindulhatott az egy kilométeres távon – mondta Péter Attila, a futóverseny kaposvári főszervezője. – Egyesületeket, sportszervezeteket, oktatási intézményeket és munkahelyeket is megkerestünk, hogy csatlakozzanak a rendezvényhez. A futók folyamatosan érkezetek, s az első ezer kilométert már két és fél óra alatt elértük, így bíztunk benne, hogy sikerült megdönteni a tavalyi, több mint 3000 kilométeres eredményt. Azt a célt tűztük ki, hogy idén is a dobogón szeretnénk végezni, hiszen az első három helyezett pénzdíjazásban részesül, amelyet a kaposvári Mélyben és Reményben Alapítványt számára ajánlottunk volna fel.

A kilométerfalásban Pintér Rómeó, alpolgármester is részt vett. 

 

Hetedik lett Kaposvár

A somogyi megyeszékhelyen 292 futó állt rajthoz, akik összesen 2493 kilométert teljesítettek, ezzel a város a hetedik helyet szerezte meg a települések közötti rangsorban. Az élen Dabas végzett, ahol 797 induló 4841 kilométert tett meg. A rendező, Szabadidősport- Eseményszervezők Országos Szövetsége a városok közti verseny mellett, helyszínenként a három legtöbb kört teljesítő futót is díjazta egy 25.000, 15.000 és 10.000 forint értékű sporteszköz-utalvánnyal. 

A Cseri parkban Kormos Edina végzett az élen, aki 75 kört teljesített, őt Tankó Adorján követte 64 kilométerrel, míg Schneider Tibor 60 körrel zárt a harmadik helyen. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában