Retro fesztivál

2022.05.22. 09:00

Szombatra időutazást is tartogatott a piac

Rendőrzsiguli, trabant és házi palacsinta is várta a nosztalgiázni vágyókat a Kaposvári Nagypiacon szombat reggel. Nagyon sokan választották az időutazást a bevásárlás mellé.

Lapat Lili

Fotó: Lang R.

Szombat délelőtt egy kis nosztalgiázásra invitálta vásárlóit a Kaposvári Nagypiac: Retro Fesztivál keretein belül több programmal is készültek a szervezők. 

Az eseményre kitelepültek a kaposvári nagymamák is, akik hamisítatlan házi süteményekkel és retro palacsintával készültek. – A csoportunk palacsintát süt frissen, teljesen hagyományos módon készítjük, annyi különbséggel, hogy mi egy kevés olajat is teszünk bele. – mondta Szabó Józsefné, a Toponári Nyugdíjasok Egyesületének a vezetője. 

Hozzátette: délelőtt 11 órára már a tizenegyedik adag palacsintájukat sütötték, ami egyértelműen arról árulkodik, hogy sokan várták a rendezvényt. A kaposvári nagymamák szorgosan töltötték a sült finomságot lekvárral, vagy éppen kakóval, mindenki izlése szerint. 

A rengeteg finomság mellett 30 veterán autó látványát is élvezhették a látogatók. – A járműpalettánk a múlt század huszas éveitől a kilencvenes évekig terjed, itt a helyszínen olyan régi autókat nézhetnek meg az érdeklődők, mint a Trabant, az angliai gyártmányú Austin, a bogárhátú Volkswagen, de amerikai 50-es évekbeli limuzin is akad a felhozatalban. - mondta Somogyvári János, a Somogyi Veterán Járműbarátok Egyesületének elnöke. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában