Év színésze

2022.06.26. 20:00

Intrikára bármikor kapható

Fándly Csaba lett az idei évad legjobb színésze. A társulat tagjai közül a nézők szavazatai alapján választották ki a legjobbat. A kaposvári Csiky Gergely Színház művésze immár harmadszor örülhetett a nézők szeretetének.

Turbéki Bernadett

Fotó: Lang Robert Kaposvar

– Hogyan érezte magát az évad utolsó előadásában, miután a közönség a legjobb színésznek szavazta meg? 
– Vasárnap az évad utolsó előadásának kezdésére vártunk, és megkérték az összes szereplőt, hogy hátul várakozzon, amíg az eredményt kihirdetik. Már jelmezben voltunk, amikor a színpadra szólítottak, nagyon meglepett és rettenetesen örültem. Úgy éreztem, hogy ezen az estén még inkább jól kell játszani, hogy megháláljam a közönség szeretetét. A mi szakmánkban gyakoriak a hullámvölgyek, azonban egy-egy elismerés képes mindig hatalmasat lendíteni rajtunk. Rendkívül nagy hálával tartozom a nézőknek, hogy megkaptam az elismerést tőlük. Remélem, soha nem csalódnak bennem. 


– Milyen évadot tudhat maga mögött? 
– Idén sok lehetőséget kaptam, hogy megmutathassam magam. Ennyit még soha nem tanultam egy évad alatt: játszottam és sok tapasztalatot gyűjtöttem. Kihívás jellemezte az idei évadot, a megszokottnál több energiát fektettem a munkámba, és több kreativitásra volt szükség. Ez a rengeteg beugrásnak és a váratlan történéseknek volt köszönhető. Minden előadásban voltak kedvenc pillanataim, mindegyik szerepből fel tudom idézni azokat a pillanatokat, amelyek miatt szerettem ezeket az előadásokat. Sokat dolgoztam azon, hogy ezek a pillanatok eljussanak a nézőkhöz. 


– Számtalan szerepben láthattuk már a Csikyben, meghatározó karaktereket alakított. Van szerepálma? 
– Karaktereket szeretek játszani, legyen az gonosz, szerelmes, fenséges vagy paraszt. Ezekre vágyom, s lehetőleg minél intrikusabb, viccesebb formában. Egyszer szeretnék egy olyan előadást, amelyben végig a közönséggel beszélek, kokettálok a nézőkkel. Szívesen bújnék olyan ember bőrébe, aki az egész előadás intrikájáért felel. 
 

Rendez is a következő évadban, de a Balatonon is láthatjuk


– Sokféle szerepet játszhattam az idei évadban és sok jó pillanatot élhettem meg, szerteágazó világokat láttattunk – mondta az évad legjobb színésze. – A jövő évadban a Mészáros Tibor rendezte Riviéra vadorzóiban, és az Olt Tamás által rendezett Bánk bánban is játszom majd, dolgozom Ilia Bocharnikovssal, és magam is rendezek. Az Oscar című darabot állítom színpadra, de addig sem lesz teljes a pihenés, Benedek Dániel kollégámmal a Variációk egy rablásra című darabot láthatják majd tőlünk a Balatonon. 
 


Fotó: Lang R.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában