Időközi választás

2022.06.27. 07:43

Független polgármestereket válaszottak vasárnap Somogyban

A hétvégén időközi választást tartottak Göllén, Mezőcsokonyán és Balatonberényben. A voksolás mindenütt rendkívüli esemény nélkül zajlott.

Sonline/Marosi Gábor

Illusztráció

Fotó: MW

A Nemzeti Választási Iroda honlapján olvasható információk szerint a Kaposvárhoz közeli Mezőcsokonyán a győztes Ballér Péter 280, szintén független vetélytársa, Sudárné Balázs Katalin 120 érvényes szavazatot kapott.
A korábbi településvezető halála miatt tartott polgármester-választáson a 938 szavazásra jogosult közül 406 járult az urna elé, 6 voks érvénytelen volt. Ballér Péter kérdésünkre elmondta, a végeredmény nem volt kérdés számára, azonban nem gondolta, hogy ekkora arányban sikerül nyernie. – Azt gondolom, hogy a lakosság észszerű döntése érvényesült – mondta a megválasztott településvezető. – A legfőbb feladatom most az, hogy folytassam a megkezdett beruházásokat és minél több lehetőséget tudjunk kihasználni azért, hogy a falu fejlődhessen és szépüljön – tette hozzá.

A somogyi megyeszékhely és Dombóvár között található Göllén szintén függetlenek versengtek a polgármesteri székért és a négy képviselő-testületi mandátumért azután, hogy a testület a feloszlásáról döntött.
A településvezetői tisztségért indulók közül a nyertes Novák Márkra 340-en, ellenfelei közül Kutyik Mátyásra 81-en, Rada Tamásra 17-en szavaztak érvényesen.
Gölle 734 választópolgára közül 440 élt a választójogával, a polgármester-jelöltekre leadott voksok közül 2 volt érvénytelen.

 – Nagyon örülök a győzelemnek, bár nem számítottam ekkora sikerre – mondta Novák Márk. – Boldog vagyok, hogy ennyien támogattak és bíznak bennem. Az elmúlt három évben csaknem félmilliárd forintnyi fejlesztési pénzt sikerült elnyernem a falunak. A következő időszakban is azon dolgozom, hogy tovább gyarapodjon a település – fogalmazott. Novák Márk hozzátette, a megválasztott négy képviselővel jó kapcsolatot ápol, ezért a jövőben könnyen együtt tudnak majd dolgozni.

Balatonberényben a polgármester-választás győztese, Druskoczi Tünde 279, ellenfele, Horváth László 230 érvényes szavazatot kapott.
A Balaton délnyugati partján fekvő község 1118 választópolgára közül 517 járult az urna elé, hogy a helyi képviselő-testület korábbi, feloszlásról szóló döntése miatt megválassza a településvezetőt és a hat képviselőt.
Minden jelölt független volt, a polgármester-jelöltekre leadott voksok közül 8 bizonyult érvénytelennek.

 

Július 3-án, vasárnap is időközi önkormányzati választás lesz a megyében. Őrtilosban polgármestert és képviselőket választanak. A voksolást azért írták ki, mert a testület korábban feloszlott.


 

Forrás: mti.hu

Címkék#választás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában