Elfogás

2022.06.28. 12:33

Duplán tett azért, hogy elkapják

Részeg is volt, jogsi sem volt nála, a fonyódi rendőrök elkapták.

Illusztráció

Fotó: Shutterstock

Ittasan és vezetői engedély nélkül közlekedett egy karádi sofőr, a településen hétfőn délelőtt. Nem volt szerencséje, mert a körzeti megbízottak kiszúrták és igazoltatták. 

Kiderült, hogy a jogosítványát nem magával vinni felejtett el, hanem soha le sem vizsgázott autóvezetésből. S, ha ez nem lett volna elég még az alkoholszonda is pozitív értéket jelzett. A rendőrök a 49 éves helyi lakost előállították a Fonyódi Rendőrkapitányságra, majd szabálysértési őrizetbe vették. Ellene az ittas vezetés miatt közigazgatási, az engedély nélküli vezetés miatt szabálysértési eljárás indult.

 

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság ezúton is felhívja a figyelmet arra, hogy a hatályba lépett szigorítás alapján 2021. május 14-től már eltiltási határozat nélkül is őrizetbe kerülhetnek azok a járművezetők, akik nem rendelkeznek vezetői engedéllyel. Továbbá aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és mások életét is veszélyezteti. Az ittas vezetés és a bódító szer hatása alatt történő járművezetés negatív hatással van a közlekedés biztonságára és a vezetés minőségére.

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában