Sound '22

2022.06.29. 12:57

Haverok, buli, Zamárdi! Két év kihagyás után szerdán elstartolt a Balaton Sound

Lapat Lili

Fotó: Mócza Dániel

A szerdai sajtóbejáráson elhangzott, hogy a Zamárdiban élők többsége arra szavazott, hogy Magyarország egyik legnagyobb fesztiváljának továbbra is Balaton-parti város adjon helyet. Az önkormányzatnak annyi kérése volt, hogy a fesztivál egy nappal korábban érjen véget, így az idén öt helyett négy napig fesztiválozhatunk a Soundon.

A különféle elektronikus irányzatok a Balaton Sound egyfajta védjegyévé váltak. A fesztiválon fellépő mintegy 150 fős nemzetközi gárdában a világ legjobb dj-jei is fellépnek, köztük Martin Garrix, Marshmello és a Dimitri Vegas & Like Mike páros – közölték a szervezők. A fesztivál az idén is rengeteg VIP eseményt kínál több helyszínen a fesztiválozók számára.

Forrás: Mócza Dániel

A 2018-ban elindult Safety First program most is részese lesz a rendezvénynek, amellyel gyorsan segítséget kérhetnek a bajba került bulizók. 2022-ben teljesen átgondolták a kezdeményezést és újabb dolgokkal fejlesztették a programot.

Az elmúlt néhány évben egyre nagyobb hangsúlyt kapott a divat és az utcaszínház, így a következő négy napban biztosan találkozhatunk a zamárdi parton különböző színházi  performanszokkal. A szervezők azt ígérték, hogy a magyar divatszakma neves képviselői is felbukkanak a fesztiválon.

Mint ahogyan azt megírtuk, aki az idén nyári fesztiválokon akarja elkölteni a zsebpénzét, bőven lesz rá módja, mert az árak sokat emelkedtek. A fesztiváljegyek sem olcsók, de a napi étkezés és folyadékpótlás biztosításához komolyan kistafirungozott bankkártyák szükségesek.

 A 4 napos fesztiválsorozaton leginkább a mainstream elektronikus zene műfajában lépnek fel a világ legnevesebb dj-i, köztük a fesztivált nyitó Martin Garrix, Marshmello, a Dimitri Vegas & Like Mike duó és a rendezvényt záró Alesso. A techno rajongói sem fognak csalódni az idén, ugyanis a fesztivál 2 színpadán is találkozhatnak a fesztiválozók a műfaj klasszikusan számon tartott dj-ivel, köztük a most először fellépő Fisherrel. – Hogy ne csak az elektronikus zene legyen hangoztatva, az Arénában vannak élő koncertjeink, ahol olyan magyar zenekarok lépnek fel, mint Majka & Curtis, vagy a Wellhello – mondta Fülöp Zoltán, a Balaton Sound egyik alapító- és főszervezője.

A Balaton Sound nyitónapján a nagyszínpadon Becky Hills, Lost Frequencies és Martin Garrix lép. Ezen kívül olyan híres magyar dj-kre bulizhatnak a látogatók, mint Metzker Viki, Purebeat és Regán Lili.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!