Bírósági ítélet

2022.06.30. 09:09

Pénzbüntetést kapott a gyalogosgázoló

Áprilisban történt a baleset, most eltiltást és pénzbüntetést kapott a fiatal nő.

K.G.

Illusztráció

Fotó: Shutterstock

Egy szabályosan közlekedő férfit ütött el a zebrán még áprilisban egy fiatal nő Kaposváron. A sértettnek a tőle telhető segítséget nem adta meg, hanem elhajtott. 

A férfi a Vásártéri úti járdán közlekedett a Kanizsai utca felé és a kijelölt átkelőhelyen folytatta útját. A nő azonban a kereszteződéshez érve figyelmetlensége miatt nem vette észre a zebrán áthaladó gyalogost és nekiütközött az előtte áthaladó férfinak. A sofőr ezt már csak akkor vette észre, amikor a férfi a motorháztetőre zuhant, a kanyarodó autót ekkor fékezte állóra, ami miatt a férfi a motorháztetőről a kocsi elé esett. 

Ebben a kereszteződésben haladt teljesen szabályosan a férfi, akit elütöttek. 
Forrás: Ügyészség

A sértett nyolc napon belül gyógyuló zúzódásos sérüléseket szenvedett, így fel tudott kelni és visszalépett a járdára, de a járművezető hozzá sem szólt a férfihoz, hanem elhajtott. 

A Kaposvári Járási Ügyészség segítségnyújtás elmulasztásának bűntette miatt gyorsított eljárásban állította bíróság elé a sofőrt. Somogy megyében az utóbbi időszakban megszaporodtak a gyalogos- átkelőhelyeken elkövetett szabálytalanságok, ezért a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság fokozott ellenőrzéseket és figyelemfelhívó kampányt folytat. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában