Fotóval

2022.07.05. 08:25

Éveken keresztül vételezett áramot a méretlen vezetéken keresztül a vádlott

A Kaposvári Járási Ügyészség kisebb értékre elkövetett lopás vétsége miatt emelt vádat azzal a kaposvári férfival szemben, aki egy 2013-ban kialakított méretlen vezetéken keresztül évekig lopott áramot.

Fotó: M.Ü.

A nyugdíjas férfi korábban klíma és hűtőgépek szerelésével, szervízelésével foglalkozott, ezért rendelkezett alapvető villanyszerelési ismeretekkel.

A vádlott 2013-ban szakképzettségét felhasználva szabálytalan árambekötést hozott létre a családi házában úgy, hogy a falat kibontotta, és a fővezetékre egy olyan szorítót csatlakoztatott, amivel a villanyóra előtt egy méretlen leágazást hozott létre, majd azt bevakolva elfedte. A férfi ezzel a módszerrel 2013. év és 2021 májusa között közel 15.000 kWh áramot vételezett jogtalanul, amivel majd 500.000,-Ft kárt okozott a szolgáltatónak. A bűncselekmény elkövetésére végül úgy derült fény, hogy az áramszolgáltató munkatársai az alacsony átlagfogyasztás miatt tartott helyszíni ellenőrzés során felfedezték a szabálytalanul létesített leágazást.

Forrás: M.Ü.

Az ügyészség a Kaposvári Járásbíróságra benyújtott vádiratában a büntetlen előéletű vádlottal szemben próbára bocsátás alkalmazására tett indítványt figyelemmel arra is, hogy a férfi a kár nagy részét az eljárás során megtérítette.

A fotók a nyomozó hatóság helyszíni szemléjén készültek.

Címkék#Somogy

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában