Buzsáki búcsú

2022.08.14. 19:58

Megélték a buzsákiak a több száz éves hagyományt

Idén is felelevenítették a régi szokásokat buzsáki búcsún vasárnap. A településen már több száz éves hagyománya van az eseménynek.

Marosi Gábor

Fotó: TIBOR KOVACS

Évtizedekkel ezelőtt egy hetes volt a rendezvény, az utóbbi 15 évben azonban már csak egy napra sűrítik be a programokat. Kara Lajos polgármester elmondta, nagyon sok eseményt szerveznek a Balatonnál ebben az időszakban, ezért sok árus és kíváncsiskodó is inkább oda megy ilyenkor.

 

Ennek ellenére a buzsáki búcsúra is mintegy ezren voltak kíváncsiak a hétvégén. A programok a főtéren kezdődtek el, majd a néptáncosok utcai felvonulása után a tájház udvarán folytatódtak, ahol zenés, táncos produkciók szórakoztatták az érdeklődőket. Kara Lajos lapunknak elmondta, búcsú idején a legtöbb család rokonsága hazalátogat. Az asszonyok igazi lakodalmi menüvel készülnek a nagy napra. Az asztalra tyúkhúsleves, rántott hús és pörkölt is kerül. A polgármester hozzátette, a régi hagyományokat nemcsak a tősgyökeres buzsákiak, hanem a beköltözött családok is szívesen felelevenítik. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában