Lövészverseny

2022.09.24. 14:32

A gyorsaság és pontosság egyaránt fontos

Szombaton rendezte meg a Kaposvár melletti Tókaji parkerdő lőterén kiemelt gyorspont versenyét a Szent Hubertus Szituációs Lövészklub.

Barkóczy László

A versenyre az ország minden tájáról érkeztek sportlövészek, hogy összemérjék lőtudásukat. Ez a versenyszám nagyon hasonlít a sokak által ismert pontlövészethez, ugyanakkor attól mégis kicsit különbözik. Itt a versenyzőknek egy adott idő alatt – egy perc a pontosító lövésekre, és háromszor 25 másodperc az értékelt lövésekre – kell öt lövést leadni a lőlapra. Ha maroklőfegyverrel lőnek, akkor 15 méterre helyezik el a célokat, ha hosszú lőfegyverrel, akkor 25 méterre. 

Karádi Ferenc a Szent Hubertus Szituációs Lövészklub elnöke, és a verseny rendezője kérdésünkre elmondta, hogy több mint hatvan versenyző nevezett a versenyre. Számos kategóriában lehetett nevezni, űrméret, fegyvertípus, vagy irányzék alapján. Négy pisztoly, négy puska, és egy sörétes lőállásból lehetett meglőni a célokat.

 

– Kiemelt gyorspont minősítő versenyeink mindig nagyon népszerűek a lövészeink között – mondta el kérdésünkre Zántó István, a Magyar Dinamikus lövészsport Szövetség Gyorspont és Hazai Versenyszámok szakág vezetője. – A kiemelt verseny abban különbözik a normál minősítő versenyeinktől, hogy jóval szigorúbbak a rendezési szabályzataink. Ezt a kiemelt státuszt évente 9-11 verseny kaphatja meg.

 

A szakágvezető elmondta azt is, hogy évente közel tízezer versenyengedélyt ad ki a szövetség, és elmondható, hogy az aktív állomány 70%-a rendszeresen indul ilyen típusú versenyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában