Agresszió

2022.11.30. 08:51

Kutyák marták halálra az idős berzencei asszonyt

Nem először szöktek ki a kutyák és támadtak emberre. Mégis maradt minden úgy ahogy volt... ez a gondatlanság definíciója.

Sonline

376623397

Fotó: VazgenLA

Gondatlanságból elkövetett emberölés vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, akinek a kutyái olyan súlyosan megsebesítettek egy idős asszonyt, hogy kórházba kellett szállítani, ahol a szerzett sérüléseivel összefüggő keringési elégtelenség miatt hunyt el.

A vádlott hosszabb idő óta úgy tartotta két kutyáját a Csurgóhoz közeli településen, hogy az erős testalkatú, közepes méretű állatok könnyen kijutottak a rossz állapotú drótkerítésen. A kutyák már 2018-ban is megharaptak egy személyt, ennek ellenére a férfi a tartási körülményeken nem változtatott.

A vádlott kutyái 2022 márciusában ismét kiugrottak az udvar hátsó részénél és az egyik közeli, nyitott kertben tevékenykedő, a hetvenes évei végén járó nőre támadtak. Az idős asszony nem tudott védekezni, ezért az agresszív állatok nagy számban megharapták a sértettet végtagjain és fején, egyik lábszárcsontját is eltörték.

Az kutyák támadását egy helyi lakos észlelte, aki elkergette a kutyákat, azonban a sértett addigra olyan súlyos sérüléseket szenvedett el, hogy kórházi kezelésre szorult, ahol rövid időn belül elhalálozott.

Az ügyészség vádiratában a vádlottal szemben - a gondatlan elkövetésre figyelemmel - felfüggesztett fogházbüntetést indítványozott. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában