Csalás

2023.02.01. 08:24

Halott élettársa után vette fel az ápolási díjat

A Kaposvári Járási Ügyészség költségvetési csalással vádol egy nőt, aki az időközben elhunyt élettársa után járó ellátást még évekkel később is felvette jogosulatlanul.

Kovács Gábor

Fotó: Shutterstock

Az ötvenes éveiben járó nőnek a súlyosan beteg élettársa ápolásáért havonta hatvanezer forint pénzbeli ellátást állapítottak meg. Bár a férfi 2019 szeptemberében elhunyt, erről a vádlott annak ellenére, hogy arra 15 napon belül köteles lett volna bejelenteni, szándékosan nem tájékoztatta a nyugdíjfolyósítót azért, hogy az ápolási díjat a továbbiakban is megkaphassa. Mire a csalást a hatóságok 2022 májusában felfedezték, a vádlottnak már összesen 1,9 millió forint ápolási díjat fizettek ki jogosulatlanul. A pénzt időközben a saját, illetve a családja megélhetésére már elköltötte, ezért visszafizetni sem tudta. A Kaposvári Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség a vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában