Visszaperelt ház

2023.06.07. 08:59

Kijátszották a francia nő házát, disznóólban tartották fogva Siófokon

Visszaperelte a bezárt francia asszony házát a Somogy Vármegyei Főügyészség közjogi szakága a Kaposvári Törvényszéken.

K.G.

A polgári per előzménye a Siófoki Járási Ügyészség büntetőügye volt, amely azért indult, mert egy házaspár a Siókon egyedül élő, idős nő bizalmába férkőzött, őket a családjának tekintette. Ezt kihasználva előbb beköltöztek az asszony lakásába, majd rávették arra, hogy haszonélvezeti jogának fenntartása mellett az ingatlant ajándékozza oda a pár kiskorú gyermekének. A tulajdonjog átruházása után néhány hónappal később az idős asszony haszonélvezeti jogának törlését is elérték. Azonban a polgári perben elsőfokon eljáró Kaposvári Törvényszék 2023 májusában nem jogerősen az ajándékozási szerződést megelőző, eredeti állapot helyreállításáról döntöttek.

A polgári perrel párhuzamosan a Kaposvári Törvényszék előtt másodfokon folyik a büntetőügy, mert az ügyészség személyi szabadság megsértésének bűntettével vádolja a házaspárt. Ugyanis a vádlottak a perbeli lakás tulajdonjogának megszerzése után rávették az idős asszonyt arra is, hogy azt a felújítás miatt hagyja el, majd előbb egy Siófok környéki ingatlanba költöztették, később pedig egy szőlőhegyen lévő zártkerti ingatlanra szállították, ahol egy hat négyzetméteres korábban disznóólként, illetve szerszámos kamraként használt bódéba zárták, amely kívülről rácsokkal volt felszerelve. Ebben az ügyben Siófoki Járásbíróság 2022 decemberében hozott nem jogerősen ítéletet, melyben a vádlottakkal szemben egyaránt 2 év 6 hónap börtönbüntetést és 3 év közügyektől eltiltást szabott ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában