Jászberény

2022.05.17. 16:48

Nagyszabású gálaműsorokkal ünnepelnek a jászsági néptáncosok

Hármas jubileumra készülnek ebben az évben.

Illés Anita

Szűcs Gábor, a Jászság Népi Együttes művészeti vezetője és Szűcsné Urbán Mária, a Viganó AMI igazgatója tartottak sajtótájékoztatót a program részleteiről Fotó: Pesti József

Hármas jubileumra készülnek ebben az évben a jászsági táncosok. Színvonalas gálaműsorral ünneplik az ötven éves Jászság Népi Együttest és a húsz éve működő Viganó Alapfokú Művészeti Iskolát. Jubilál a Csángó Fesztivál is, melyet immár harmincadik alkalommal rendeznek meg augusztusban.

Szűcsné Urbán Mária, a Viganó AMI igazgatója és Szűcs Gábor, a Jászság Népi Együttes művészeti vezetője a programok részleteiről kedden tartott sajtótájékoztatót az együttes Víz utcai székházában.

A kiválóan minősített művészeti iskola a nagy múltú Jászság Népi Együttes közvetlen utánpótlás nevelését biztosítja tizenkét telephelyen. Fennállásának huszadik évfordulója alkalmából június 3-án 17 órakor nagyszabású gálaműsorral örvendeztetik meg a közönséget a Székely Mihály Szabadtéri Színpadon.

A produkcióban az összes jászberényi csoport, így az Árendás és Kis Árendás Táncegyüttes, a Barkóca Gyermek Néptáncegyüttes, a Galagonya Táncegyüttes is fellép, a Zagyva Banda lesz a kísérőzenekar. A jubileumi gála egyik érdekessége, hogy a tehetséggondozás jegyében a műsorban szólista blokkot is kialakítottunk

– ismertette Szűcsné Urbán Mária.

Ezenfelül a művészeti iskola lelkes népzenész növendékei, valamint a jászdózsai és jászboldogházi telephelyen működő tánccsoportok is bemutatkoznak az ünnepi esten. Terveik között szerepel egy moldvai csángó zenekar meghívása is. A Jászság Népi Együttes „Időtlen értékek” című ötvenéves jubileumi gálaműsorát június 4-én este fél nyolckor rendezik meg szintén a Székely Mihály Szabadtéri Színpadon.

Az előadás címe kifejezi azt, hogy a Papp Imre által alapított együttes értékeit visszük tovább. A múlt, jelen és jövő találkozását mutatjuk be a színpadon

– emelte ki Szűcs Gábor.

Különleges élmény lesz, hogy a gálaműsorban közreműködnek a Jászság Népi Együttes egykori és jelenlegi táncosai, zenészei, a Zagyva Banda, a BaHorKa, a Dűvő zenekar, a Jászberényi Hagyományőrző Együttes, Csík János és Kunos Tamás. A családok táncában különböző generációk jelenítik meg miként száll a tradíció apáról fiúra, anyáról leányra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!