Felajánlás

2022.05.20. 11:25

Tandembiciklivel gyarapodott a látássérültek jászkunsági egyesülete

A szolnoki Széchenyi Optika és civil szervezetek fogtak össze az ügyért.

Köllő Judit

Pesti Zoltánné elnök vette át a tandemkerékpárt Fotó: Nagy Balázs

Munkatársbarát helyre költözött a szolnoki Széchenyi Optika. Ez alkalomból a vállalkozás összefogott más civil szervezetekkel, s egy tandembiciklivel ajándékozta meg a Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun Szolnok Megyei Egyesületét csütörtök délután.

Az üzlet megnyitóünnepségén online Szily Nóra újságíró és műsorvezető is részt vett, aki méltatta az optika sokszínűségét. A Széchenyi Optika rég dédelgetett álma valósulhatott meg azzal, hogy egy, a munkatársak igényeinek megfelelőbb környezetbe költözhetett, a Széchenyi körút 127/A szám alá. Az új hely egyúttal környezetkímélőbb is elődjénél, amelyről egy teljes tetőfelületre telepített napelemrendszer gondoskodik, fejtette ki Tau­pert Szilvia tulajdonos.

Nagyon sok jó ember vesz minket körül, nekik köszönhetjük ezt a ceremóniát, itt az új és modern üzlethelyiségünkben

– fejtette ki Taupert Szilvia, a Széchenyi Optika tulajdonosa.

– Szenvedélyünk a látás és az emberekkel való foglalkozás, valamint szívügyünk a környezetvédelem. A 2016 óta több ezer tonna papírt takarítottunk meg azzal, hogy áttértünk egy digitális adatkezelő rendszerre, melynek köszönhetően számtalan fát menthettünk meg. Ezúttal pedig szeretnénk egy Csepel tandemkerékpárt adományozni a Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun Szolnok Megyei Egyesületének. A jó ügy hallatán a biciklit gyártó cég egy nagyobb kedvezményt biztosított számunkra, amiért igazán hálásak lehetünk.

Az átadón többen is kipróbálhatták a kétüléses kerékpárt, mellyel a vakok és gyengénlátók is megtapasztalhatták az igazi szabadság élményét. A bringázás azonban nem megy egyedül olyan könnyedén, ezért a Gördögök kerékpáros csoport tagjai bármikor szívesen nyeregbe pattannak, így segítve a szervezet tagjait.

Kifejezetten kényelmes és nagyon masszív jármű

– fejtette ki Palásti Tibor, a Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun Szolnok Megyei Egyesületének egyik tagja.

Nagyon jól gurul, melynek köszönhetően ez a kerékpár tökéletes útitárs lesz majd számunkra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában