Határidő

2022.05.20. 16:07

Ilyen matrica nélkül júniustól elviszi az NHSZ Szolnok ügyfelei kukáját

A kukáscég már májusban sem üríti matrica híján a tárolókat, júniustól viszont bevonja azokat.

szoljon.hu

Fotó: facebook.com / nhszszolnok

Hírportálunkon korábban is beszámoltunk, hogy idén májustól csak a felmatricázott hulladéktárolókat üríti a szolnoki cég.

A megyeszékhely önkormányzata most azt közölte a szoljon.hu-val, hogy az NHSZ Szolnok Közszolgáltató Nonprofit Kft. május 1-től élesítette ezen szabályt, és csak a matricával rendelkező, vegyes hulladék gyűjtésére használt kukákat üríti. A matricákat minden ügyfelüknek megküldték a 2021-es negyedik negyedéves számlával együtt.

Amennyiben valaki nem látta el matricával az edényzetet - melyre ez esetben a közszolgáltató figyelmeztető matricát ragasztott, és a korábban megszokott időpontban nem ürítette ki -, az vegye fel a kapcsolatot a szolgáltatóval, és egyeztessenek a szerződéssel kapcsolatban

– írták.

2022. május 31-ét követően azon közterületen található hulladékgyűjtő edényzeteket, melyek nincsenek matricával ellátva, a cég elszállítja.

Emlékeztetnek, hogy a hulladékszállítási közszolgáltatás igénybevétele minden lakhatásra vagy üzleti tevékenységre használt ingatlan esetében kötelező, amelyért az ingatlanhasználónak fizetnie kell.

Aki a közszolgáltatást jogszerűtlenül igénybe veszi, hulladékgazdálkodási bírsággal sújtható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában