Letartóztatás

2022.05.26. 15:10

Sávváltás közben okozott majdnem súlyos balesetet egy ittas sofőr Miklóson

Egy tiszaugi férfi eltiltás hatálya alatt, ittasan közlekedett személygépkocsival, amivel közlekedési balesetet okozott Törökszentmiklóson.

Szoljon.hu

Fotó: police.hu

A Törökszentmiklósi Rendőrkapitányság járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűntett, valamint járművezetés ittas állapotban vétség elkövetése miatt folytat eljárást egy tiszaugi lakos ellen – olvasható a police.hu-n. A 38 éves férfi május 23-án 18 óra körül Törökszentmiklós belterületén, a Kossuth Lajos út külső forgalmi sávjában közlekedett személyautójával Fegyvernek irányából Szolnok irányába. Haladása során irányt változtatott a belső forgalmi sávba, azonban nem biztosított elsőbbséget az ott közlekedő teherautónak és érintőlegesen összeütköztek. 

A balesetet követően a férfi továbbhajtott, a sértett azonban utána ment és közben értesítette a rendőrséget. A helyszíntől pár utcával arrébb megálltak, majd a kiérkező rendőrök ellenőrzés alá vonták a baleset részeseit.

A sofőrökkel szemben alkoholszondát alkalmaztak, ami a tiszaugi sofőr tekintetében pozitív eredményt mutatott, ezért előállították további mintavételre. Az eljárás során a rendőrök megállapították továbbá, hogy a férfi nem rendelkezik vezetői engedéllyel és a Kecskeméti Törvényszék jogerősen eltiltotta a járművezetéstől. A hatóság a jogsértő őrizetbe vételéről határozott. 

A bíróság május 26-án elrendelte a férfi letartóztatását.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában