Megelőzés

2022.06.25. 16:30

Prevenciós előadást tartottak a rendőrök a karcagi birkafőző fesztiválon

Amíg folyt a XII. Perzekutor főzőverseny, eközben a bűnmegelőzési szakemberek interaktív játékokkal, kincskereső programmal és prevenciós tanácsokkal, ajánlásokkal várták a fesztiválra látogatókat.

Szoljon.hu

Forrás: police.hu

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai toborzással, és prevenciós programelemekkel színesítették a gasztronómiai élményeket június 25-én Karcagon – közölte a police.hu.

A rendőrök a helyi iskolaőrökkel és a Szolnoki Áldozatsegítő Központ munkatársaival közös standnál várták az érdeklődőket. A hasznos tanácsok és ajánlások mellett interaktív játékokkal, online kitölthető tesztekkel, képregényes online kvízzel és a fesztivál területén meghirdetett QR kódos „kincskereső” játékkal várták a hozzájuk forduló fiatalokat, idősebbeket és családokat.

A szakemberek többek között felhívták a figyelmet az online világ, a nyár és a kábítószerek veszélyeire, ajánlásokat fogalmaztak meg a drogmentes szórakozás, az áldozatvédelem, a vagyonvédelem és az áldozattá válás megelőzése érdekében. Felhívták a figyelmet arra is, hogy a fesztivál nemcsak a szórakozni vágyókat, hanem gyakran a tolvajokat is csábítja, és ennek elkerülésére érdekében bűnmegelőzési tanácsokkal szolgáltak.

Mindeközben - a fesztivál keretein belül - megrendezésre került a XII. Perzekutor főzőverseny, melyen kilenc rendőrcsapat mérte össze tudását birkapörkölt főzésben. Az eredményhirdetés során több díj is átadásra került, míg a fődíjat - melyet Dr. Pintér Sándor belügyminiszter ajánlott fel a legjobb pörkölt készítői részére - Dr. Góra Zoltán tű. altábornagy, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vezetője adta át a Karcagi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya részére.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában