Galériával / Jászkunság

2022.06.27. 11:30

Halálos baleset és tűzeset is bekerült a hét legolvasottabb hírei közé

Vízbe esett egy horgász Szolnokon, nem tudták már megmenteni az életét, húsz hektárnyi területen gyulladt ki a gabona Martfűnél – többek között ezek a cikkek is bekerültek az elmúlt hét legolvasottabb hírei közé.

Szoljon.hu

15 hektár gabona és 5 hektár tarló gyulladt ki hétfő délután Martfű külterületén, a Zsófia halom mellett Fotó: Mészáros János

1. Katasztrofális az idei árpatermés a jászkunsági gazdák szerint

Már aratják a Jászkunság tábláin az árpát, amelynek a gazdálkodók a mennyisége és a minősége is kifogásolható. A legjobb termésre Szolnok környékén van kilátás, ott átlagban három és fél tonna/hektár várható, míg a Jászságban átlagosan csak két és fél tonna/hektárral számolhatnak a gazdálkodók.

2. Vízbe esett egy horgász Szolnokon, nem tudták már megmenteni az életét

Egy idősebb férfi holttestét hozták felszínre a szolnoki Életjel Mentőcsoport búvárai június 19-én este. Egy horgász vízbe esett, majd elmerült az Alcsi-Holt-Tiszában, annak Mol Bázis térségében. Az Életjel Mentőcsoport tagjai azonnal a helyszínre siettek, és a búvárok mintegy 5-6 méteres mélységben hamarosan megtalálták és felszínre hozták az elhunyt férfit.

3. Jogerősen is felmentették a zagyvarékasi gyilkosság vádlottját

Felmentette a bíróság a zagyvarékasi emberölés vádlottját. A négy évvel ezelőtt történt gyilkosság elborzasztotta a kistelepülés lakosságát, majd pedig a büntetőügyben első fokon eljárt Szolnoki Törvényszék vádlottra nézve felmentő ítélete lepte meg a közvéleményt. Ezt a döntést most jogerőre emelte a táblabíróság.

4. Húsz hektárnyi területen gyulladt ki a gabona Martfűnél

Húsz hektárnyi termőföld égett le június 20-án Martfűnél, a 442-es út mellett. A lángok átterjedtek a közeli erdősávra, szalmabálákra, valamint több ház udvarára is. Az egyikben egy fából készült tároló teljesen leégett, a benne lévő gázpalack pedig felrobbant.

5. A szolnoki orvos szerint elérhető a fájdalomambulancia

Sokak életét megkeseríti a krónikus fájdalom. Pedig a korszerű fájdalomcsillapítási módszereknek köszönhetően már egyáltalán nem lehetetlen a kínzó érzés tartós csökkentése vagy akár megszüntetése. A témával kapcsolatban dr. Veres Ferenccel, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet anesz­teziológiai és intenzív terápiás szakorvosával beszélgettünk.

Dr. Veres Ferenc szakorvos Fotó: Mészáros János

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában