Megriadtak a helyiek

2022.06.27. 13:45

A kilométerekre futó főútról is látták a pusztító tüzet Szelevényen

Egy villámlás hatalmas robajjal csapott le a Szelevényhez tartozó Pálóczi pusztára szombaton. A környékbeliek megrökönyödtek a hang hallatán, az ijedtséget pedig csak tetézték a mezőgazdasági telepen felcsapó lángok, amiket már a néhány kilométerre futó 44-es főútról is lehetett látni. A három dohányszárításra használt pajta égett porig.

P. Pusztai Nóra

Nem sok maradt az épületetkből

Fotó: Kunszentmártoni HTP

Épp vásárlásból tartottunk haza, borzasztó villámcsapás okozta a tüzet. Nagyon megijedt mindenki a környéken, pillanatok alatt felcsaptak a lángok. A környéken, aki tehette mentette a mezőgazdasági gépeket

– válaszolta megkeresésünkre Bronz Richárd, akinek a tűzről készült fotója bejárta a térség közösségi oldalait.

A településen élők féltek a lángok továbbterjedésétől.

– Csak hallomásból tudom, hogy villámcsapás történt, a tűzoltókkal egy időben érkeztem a helyszínre, ahol hatalmas volt a tűz. Szerencse, hogy dolgozók nem voltak bent, így nem sérült meg senki – tudtuk meg Tóth Józseftől, a telep vezetőjétől.

Már messziről látszott a tűz Fotó: Bronz Richárd / Facebook.com

– Mivel esett az eső, így az hűtötte a szomszédos épületeket, nem keletkezett ennél is nagyobb kár – tette hozzá.

Pálóczi pusztán alig maroknyian élnek, de így legalább volt, aki észrevette a tüzet és értesítette a lánglovagokat, akik három városból több autóval is érkeztek.
– A kunszentmártoni, szarvasi és szentesi hivatásos tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett hat vízsugárral fékezték meg a lángokat, munkájukat az időközben eleredő eső segítette. A tűzben az épületek teljesen megsemmisültek, de az egységeknek a veszélyben lévő ingatlant sikerült megmenteniük – tájékoztatott Németh Ádám, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Három épület is a lángok martalékává vált
Forrás: Kunszentmárton HTP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában