Galériával

2022.08.19. 17:25

Városi díjak átadása vezette fel az ünnepi programsorozatot Karcagon

A Szent István-napi programsorozat pénteken a Kossuth téren, az országzászló felvonásával startolt el, melyben közreműködtek a Kováts Mihály Huszárbandérium huszárjai.

Daróczi Erzsébet

Fotó: Daróczi Erzsébet

A városházi ünnepi önkormányzati ülést Szepesi Tibor polgármester nyitotta meg. Az új kenyeret Nt. Koncz Tibor esperes áldotta meg, majd Ft. Gulyás Zsolt plébános, érseki tanácsos meg is szentelte azt. Köszöntőt mondott dr. Berkó Attila, a megyei kormányhivatal főispánja.

Ezt követően a városi díjak átadásával folytatódott a program. Idén a díszpolgári címet Csikos Sándor Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművésznek ítélte oda a képviselő-testület.

A Pro Urbe díjat Hodos Julianna, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Karcagi Járási Hivatal hivatalvezetője vehette át. 

A Karcagért Emlékérmet posztumusz Tyukodi László fafaragónak adományozták, a kitüntetést felesége vette át. Szintén Karcagért Emlékéremben részesült Elek Eszter, a Karcag „testvérvárosaiért” Közalapítvány kuratóriumi elnöke.

A Karitatív tevékenységért díjjal Németh Imrénét, a Mozgássérültek Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesületének Karcagi Csoportja vezetőjét ismerték el.

Karcag Város Egészségügyi és Szociális Szolgálatáért díjat vehetett át: Vajóné Szabó Zsuzsanna, a Karcagi Többcélú Kistérségi Társulás Idősek Otthona és Háziorvosi Intézmény vezető ápolója és Szentesiné Kosztolnik Beáta Mónika, a Karcagi Többcélú Kistérségi Társulás Szociális Szolgáltató Központ asszisztense. Pesti Csaba Barnabásné, a Kátai Gábor Kórház vezető ápolója már a Semmelweis-napi ünnepségen megkapta az elismerést, így őt most „csak” virágcsokorral köszöntötte a városvezető.

A Karcag Város Közbiztonságáért díjat adományozott: Vajó Sándor címzetes tűzoltó őrnagynak, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Karcagi Katasztrófavédelmi Kirendeltség kiemelt főelőadójának és Jenei József rendőr alezredesnek, a Karcagi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály osztályvezetőjének.

A díjátadó utáni ünnepi műsorban Kocsis Csaba, Miczura Erik Denton és Koppány Mária működtek közre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában